Сканер штрих – кодів призначений для обробки зображення, що маркує товар, в цифри, букви та інші графічні символи. Пізніше ця інформація передається на комп’ютер або касовий апарат (в якості альтернативного носія). Важливим моментом є зчитування приладом безпосередньо лінії, а не цифрові та букви під ним.

Сканер для сканування штрих – кодів може бути кількох видів:

  1. ручний;

  2. багатоплощинний;

  3. бездротовий;

  4. двохвимірний (2D);

  5. вбудований;

  6. прас-чекери

Кожен з представлених варіантів має свої переваги та недоліки, про які зазначено нижче. Пропонуємо розібратися у функціях вказаної техніки.

Для чого потрібні сканери для штрих-кодів?

Сканери штрих-кодів знайшли своє застосування у сфері торгівлі: в великих гіпермаркетах, супермаркетах, в невеликих магазинах. Такий підхід значно спрощує процес продажу товару, але є ще деякі причини:

  1. відповідно до чинного законодавства, торгова точка, яка не має цього приладу, не має право вести підприємницьку діяльність;

  2. це зручний спосіб контролювати переміщення товару при необхідності;

  3. є можливим значно зекономити час продавців, що вони витрачають на ручне введення штрих-кодів;

  4. оброблена інформація зберігається в комп’ютері, що спрощує проведення переобліку.

Cканер штрих-коду обов’язково повинен бути з’єднаний з касовим апаратом, комп’ютерною програмою або навіть з електронними вагами.

Види сканерів штрих-коду

На сторінках нашого інтернет – магазину Ви знайдете різноманітні зчитувачі штрих-кодів. Особливої уваги варті найпопулярніші прилади:

1. Ручні сканери штрих-коду. Зазвичай, це провідні моделі, що потребують у підключенні до основного носію. Вони легкі та ергономічні, легко поміщаються в руку і дозволяють швидко працювати з товаром. Це найдешевший варіант і найпростіший в експлуатації.

2. Багатоплощинні qr-код сканери штрих-кодів. Такі моделі найчастіше розміщують на стрічках в магазинах, де вони дозволяють швидко обслуговувати покупців. Зчитування коду відбувається і горизонтально, і вертикально, що значно полегшує роботу касира.

3. Безпровідний сканер штрих-кодів. Такі моделі зручні на складах і у великих магазинах з кількома відділами. Це незамінний варіант у місцях, де провід буде сильно заважати роботі. Радіус дії складає 100 метрів, що дозволяє вільно переміщуватися приміщенням.

4. 2D сканер-qr. Поступово виробники переходять на цей найновіший тип шифрування – у такій комбінації значень можливим є шифрування в кілька разів більше інформації. Це двосмуговий штрих-код із значно більшою кількістю символів.

5. Вбудовані зчитувачі qr – кодів. Така техніка знайшла своє місце в багатьох супермаркетах через свою зручність. Апарат вбудовується на робочий стіл продавця. Для зчитування необхідно провести товаром по поверхні сканера, інформація з’явиться на екрані.

6. Прайс – чекери. Цей прилад допомагає клієнтам самостійно контролювати ціни. Товар підноситься до екрану, який зчитує інформацію, після чого з’являється його ціна.

Розпізнавання штрих – коду є обов’язковою торгівельною операцією, без якої ведення бізнесу стає не лише складним процесом, але й таким, що порушує законодавство.

Як обрати потрібну модель

Придбати сканер штрих-коду потрібно такий, що підійде саме для Вашого магазину. Існує кілька критеріїв, на які можна орієнтуватися при виборі.

1. Відстань від касового апарату до точки обслуговування. Безпровідний сканер штрих – коду вважається унікальним варіантом, оскільки працює навіть на відстані 100 м. Якщо немає необхідності у великих відстанях, можна обмежитися ручним варіантом або багато площинним.

2. Швидкість зчитування. Кожен апарат сканує код з різною швидкістю, цей показник завжди зазначається в описі товару.

3. Тип підключення. Зчитування qr-коду буде коректним тільки при правильному підбору обладнання.

Є можливим також завантажити сканер штрих – кодів з мережі Інтернет. Це програма для звичайних покупців, які за його допомогою визначають походження товару. Встановлюється така програма на смартфон.

Придбати сканер штрих – кодів можливо в нашому інтернет – магазині - ми підібрали різноманітні варіанти для Вас.