Источник фото: singplay.ru

Вирішили освоїти гітару, але не знаєте, який тип інструменту вибрати, і з чого почати? Тоді RockSchool допоможе вам і розповість про різновиди гітар!

Які бувають гітари

Акустичні

Источник фото: nota-bene-academy.com.ua

Дехто, почувши про акустичні гітари, вважає, що це лише класична гітара. Насправді, класична просто найбільш популярна, однак, окрім неї, є ще чимало різновидів саме акустичних гітар: дредноут, джамбо, укулеле та інші.

Для акустичного інструмента характерний свій, «живий» звук, тому для того, аби на ньому грати, не потрібні посилювачі.

Класична гітара – найбільш звичний для багатьох різновид акустичної гітари. Як правило, більшість таких інструментів має нейлонові струни, що дають м’який насичений звук. Чудово підходить для виконання мелодій майже в будь-якому жанрі, окрім важкого року і металу. Це може бути класика, рок, поп, джаз, бардівські пісні тощо.

Дредноут – справжня «ковбойська» гітара. Вона має більш гучний і виразний звук, ніж класична, підходить майже для всіх жанрів. На ній зазвичай металеві струни, тому можлива гра з медіатором.

Джамбо – на сьогодні досить рідкісний тип гітари. Звучить дуже гучно, навіть гучніше за дредноут. Має металеві струни і дуже великий корпус. Як правило, підходить як акомпанемент. Можна працювати у найрізноманітніших напрямах – рок, поп, блюз.

Укулеле – чотириструнна гавайська щипкова гітара, що передбачає музику в тихоокеанському стилі.

Електрогітари

Источник фото: freetorg.com.ua

Електрогітари, як ви здогадалися, здатні працювати тільки з посилювачами. Корпус електрогітари цілісний і доволі тонкий, і порожнього простору в ньому майже немає. Звук уловлюють і знімають датчики (їх може бути різна кількість, залежно від бажаного ефекту), потім перетворюють його в електричний сигнал. Далі цей сигнал посилюється за допомогою комбопідсилювача.

Окремо варто згадати і про бас-гітару. Це особливий тип електрогітари, що вирізняється дуже довгим грифом, а її струни значно товстіші за струни інших електрогітар. Завдяки такій конструкції, інструмент дає глибоку насичену звукову палітру.

Електро- і бас-гітари призначені для гри у рок-групах. Вірніше, без них, власне, і не вийшло би рок-групи. Тому уроки гри на електрогітарі зазвичай і дають учасники рок-гуртів.

Професійні уроки гри на електрогітарі від RockSchool – це індивідуальний підхід досвідчених викладачів.

Електроакустичні гітари

Електроакустична гітара дуже схожа на акустичну. На ній можна грати й без підключення до апаратури, але якщо виникне потреба посилити звук, то це можна зробити, підключивши посилювач.

Напівакустична гітара

Источник фото: muztorg.ru

Напівакустична гітара, хоч і має певні риси акустичної (зокрема, резонуючий корпус), але грати на неї без підключення до апаратури неможливо. На ній грають джазові композиції, саме тому її часто називають «джазова гітара».