Шкідливі звички дуже негативно впливають не тільки на стан нашого здоров’я, як ми всі звикли вважати, але й на місячний бюджет. Щодня ми чуємо про те, що паління чи алкоголь руйнують наш організм. Але чи намагалися ви хоча б раз підрахувати ті збитки, які ви зазнаєте, коли купуєте цю продукцію?

Зазвичай окрім вживання алкоголю та паління існує ще величезна кількість звичок. Насамперед, будь-яка залежність – це погано, навіть якщо вона від шкідливих чи не дуже продуктів харчування, наприклад. Але в цій статті мова сьогодні піде саме про найрозповсюдженіші види залежностей.

Ціна паління

У кожної людини ситуація своя, тому навіть середні показники виводити не зовсім доцільно. Розглянемо банальний приклад: нехай курець купує одну пачку цигарок у день. Розрахуємо витрати:

- Середня ціна складає приблизно 20 гривень за пачку.

- За місяць ваш бюджет скоротиться вже на 600 гривень.

- У перерахунку на рік це буде складати 7 200 гривень.

А якщо купується більше, ніж одна пачка на день?

Інші шкідливі звички

Порахувати середні реальні втрати, пов’язані, наприклад, із вживанням алкоголю, просто неможливо, адже ситуації в кожного різні. Але навіть якщо уявити, що три вечори на тиждень людина проводить у колі друзів із алкоголем, витрачаючи при цьому близько 200 гривень, в місяць це вже буде сума у 2 400 гривень. І якщо додати сюди паління цигарок, отримаємо витрати у 36 тисяч гривень за рік. Вражає, чи не правда?

Як корисно витратити гроші?

А зараз тільки уявіть, якби ця людина відмовилася від руйнування свого здоров’я, а замість марнотратства вкладала 36 тисяч на депозитний рахунок кожного року. Погодьтеся, таким чином можна мати чималий пасивний дохід і навіть за декілька років накопичити на безбідну старість.

Якщо ви дійсно замислилися над цим, тоді прийшов час поговорити про ризикованість відкриття депозитного рахунку. Насправді цей розповсюджений міф сьогодні починає зникати завдяки надійним комерційним установам, які рік за роком допомагають своїм клієнтам примножувати кошти. Так, гарним прикладом може бути Банк Альянс із його вигідними умовами на депозити та великою кількістю гарантій.

Діяльність Банку Альянс направлена перш за все на підтримку розвитку вітчизняного бізнесу, саме тому умови співробітництва є такими вигідними. Крім того, нещодавно він порадував своїх клієнтів новиною про вступ у Європейську Бізнес Асоціацію.

Отже, якщо ви вже сьогодні почнете уникати своїх шкідливих звичок, дуже скоро можете дозволити собі кращий рівень життя. Але якщо гроші ще можна заробити, то здоров’я ви вже не повернете, тому не зволікайте і ставайте кращою версією себе прямо зараз.

Джерело: https://bankalliance.ua/