Багато проектів сучасних будинків передбачають вікна та двері нестандартних геометричних форм. Це дуже гарно виглядає, але на практиці втілювати в життя такі ідеї складно. Щоб прискорити роботу над вікнами, варто застосувати шпроси. Це конструктивні частини віконної рами з алюмінію або металопластику, які ділять вікно на окремі частини. Їх застосування надає міцності рамі. Особливо, коли віконний отвір доволі великий, шпросами можна його розділити та підсилити. Також їх застосовують не тільки у практичних, а й декоративних цілях (декоративне оздоблення для надання привабливості).

Шпроси для вікон

Виходячи з функціональних особливостей, шпроси поділяються на кілька видів:

  • конструктивні (для укріплення великої віконної конструкції);
  • накладні або фальш-шпроси (декоративне оздоблення, яке кріпиться до склопакета за допомогою м’якого силікону. Створює ілюзію конструктивних деталей);
  • міжскляні (встановлюються всередині склопакету для надання розкішного виду конструкції).

Шпроси – оригінальна деталь інтер’єру

На сайті http://4okna.ua/ua/product-category/aksessuary/vitrazhi-i-shprosy/ можна знайти шпроси різних кольорів – чорні, білі, матові, поліровані, під золото чи срібло. З того часу, як вони з’явилися на ринку, то стали вельми затребуваними в суспільстві. Вони дозволили людям пор-іншому поглянути на стандартні звичні вікна. Тепер їм можна надати багатого розкішного вигляду без особливих зусиль.

В залежності від вимог клієнта, на сайті компанії “4 okna” можна знайти шпроси різної ширини та індивідуального дизайну. Їх можна застосовувати як для вікон приватних будинків, так і офісів та великих компаній. Адже декоративні переплетення на склі надають вікнам особливого вигляду. Ними можна відтворити різні візерунки. А поєднуючи кольори, досягти ідеальних пропорцій кольорової гами та геометричних форм у приміщенні.

Для того, щоб ними було легше користуватися, спеціалісти компанії пропонують купити прямі, фігурні шпроси та інших форм. Ними легко створювати візерунки будь-якої складності. Тож, якщо вам хочеться щось змінити, а планування дому та розташування вікон не дозволяє застосовувати кардинальні зміни, то скористайтеся шпросами. Це та деталь, яка допоможе створити ілюзію змін без особливих фінансових витрат. При цьому герметичність вікна залишиться на високому рівні, а встановлені шпроси не потребують додаткового догляду. Найкращий варіант для кожного сучасного покупця, який хоче прикрасити власний дім.