Кременчуг, вышиванки

Традиционно накануне Дня Независимости Украины в Кременчуге проводится городской конкурс «Вышиваний Кременчуг». В этом году он продлится с 21 июля по 21 августа.

ПОЛОЖЕННЯ

про проведення загальноміського конкурсу вишиванок

«Вишиваний Кременчук» у 2020 році в м. Кременчуці

 

Загальноміський конкурс вишиванок «Вишиваний Кременчук» проводиться з нагоди святкування Дня Незалежності України як нагадування про самобутність українського народу з метою популяризації національного одягу, духовного відродження української нації, виховання любові і бережливого ставлення до спадщини українського народу, шанобливого ставлення до майстрів народної творчості, виховання молодого покоління та поширення культурних традицій в Україні.

Організатори конкурсу: виконавчий комітет Кременчуцької міської ради Полтавської області; управління у справах сімей та дітей виконавчого комітету Кременчуцької міської ради; управління культури і туризму виконавчого комітету Кременчуцької міської ради Полтавської області.

Інформаційна підтримка – комунальне підприємство «Кременчуцька міська телерадіокомпанія».

Рівень проведення заходу: міський.

Цільова спрямованість: учнівська та студентська молодь; жителі міста Кременчука.

Вік конкурсантів не обмежується.

Термін реалізації конкурсу: 21 липня – 21 серпня 2020 року.

На конкурс «Вишиваний Кременчук» подаються національні вінки, вишиті сорочки, сукні, рушники та вишивки національного спрямування.

Вироби, що були визначені переможцями у номінаціях загальноміського конкурсу вишиванок «Вишиваний Кременчук» минулих років, не можуть брати участь у конкурсі.

Для участі в конкурсі до заявки додаються:  фото виробу; паспорт виробу (опис історії виробу, матеріал виробу, техніка виконання).

Програмою конкурсу передбачено: демонстрація виробу; представлення історії виробу (до 2-х хвилин); фотосесія; нагородження учасників конкурсу.

Фотозображення робіт, поданих на конкурс, з метою організації інтернет-голосування, розміщуються на сторінці «Кременчуцькі новини» в соціальній мережі Фейсбук за адресою facebook.com/kremenchugnovosti.

Етапи реалізації:

21 липня 2020 року – старт конкурсу. Розповсюдження інформації про конкурс серед мешканців міста.

З 21 липня 2020 року до 14 серпня 2020 року – прийом оргкомітетом заявок на участь у конкурсі.

З 17 серпня 2020 року до 19 серпня 2020 року – голосування на сторінці «Кременчуцькі новини» в соціальній мережі Фейсбук за адресою facebook.com/kremenchugnovosti.

19 серпня 2020 року – демонстрація вишиванок учасниками конкурсу, визначення переможців членами журі в кожній з категорій, нагородження переможців.

Критерії конкурсних оцінок.

Оцінка робіт здійснюється за наступними критеріями:

відповідність народним традиціям;

оригінальність;

майстерність;

складність техніки виконання;

органічне поєднання національних художніх традицій та сучасних тенденцій.

Визначення переможців та нагородження.

Журі визначає переможця конкурсу в кожній із дев’яти номінацій.

Номінації:

«Краща доросла вишиванка (сукня)»;

«Краща дитяча вишиванка (сукня)»;

«Краща родина у вишиванках»;

«Кращий вишитий рушник»;

«Краща оригінальна вишивка національного спрямування (картина, скатертина, серветка, тощо)»;

«Краща автентична (старовинна) вишиванка;

«Краща вишиванка з бісеру»;

«Кращий національний вінок».

За результатами інтернет-голосування визначається переможець «Глядацьких симпатій».

Якщо на конкурс до однієї з категорій подано менше ніж 5 робіт, оцінювання робіт даної категорії не проводитиметься.

Переможці нагороджуються грамотами та цінними подарунками. Усі учасники конкурсу отримують дипломи за участь у конкурсі. Конкурсанти можуть бути відмічені спеціальними призами від членів журі, організаторів, партнерів та спонсорів.

Матеріально-технічне забезпечення заходу: здійснюється за рахунок коштів, передбачених в місцевому бюджеті на проведення заходів з нагоди відзначення Дня Незалежності України, а також коштів, залучених із джерел, не заборонених законодавством України, можуть залучатись спонсори та благодійні фонди.

Прийом заявок на участь у конкурсі здійснюється з 21 липня 2020 року до 14 серпня 2020 року в управлінні у справах сімей та дітей виконавчого комітету Кременчуцької міської ради за адресою: 39600, м. Кременчук, пл. Перемоги, 2, к. 114 щодня з 08.00 до 16.00, крім вихідних та святкових днів. Телефони для довідок: 73-12-83, 3-61-67, 098-839-11-61. Заявку можна заповнити в електронному вигляді та надіслати на електронну пошту 26217671@mail.gov.ua. Заявку в електронному вигляді можна знайти на офіційному сайті Кременчуцької міської ради http://kremen.gov.ua в розділі управління у справах сімей та дітей (конкурси) або на сторінці «Кременчуцькі новини» в соціальній мережі Фейсбук за адресою facebook.com/kremenchugnovosti.