Інтерактивна дошка являється незамінним обладнанням для взаємодії з аудиторією під час навчання та презентацій. Вона представляє собою величезний сенсорний дисплей з високими технологіями для відображення, введення та опрацювання інформації, з допомогою якого відбувається управління персональним комп'ютером через сенсорний інтерфейс.

По суті, така дошка виступає в ролі додаткового робочого монітору вашого ПК і дає змогу управляти усім, що відбувається на комп'ютері та на самій поверхні інтерактивної дошки. Спеціальні сухостиральні маркери або пальці можуть використовуватися в якості комп'ютерної миші.

Функціонування інтерактивного обладнання, окрім мультимедійної дошки, передбачає наявність ноутбука або комп'ютера, проектора та програмного забезпечення. Шкільна інтерактивна дошка підключається до ПК з допомогою USB-кабеля або безпровідного зв'язку, після чого на комп'ютері установлюється програмне забезпечення, яке перетворює дошку в повноцінний пристрій для введення даних.

Завдяки цьому все, що напишуть або намалюють на поверхні smart board, миттєво буде відображатися на комп'ютерному дисплеї. А зображення з екрану ПК чи ноутбука, завдяки підключенному проектора, відповідно буде проектуватися на поверхню інтерактивної дошки.

Використання інтерактивної технології в значної мірі підвищує інтерес до навчання студентів та школярів, а вчителів мотивує до творчої праці. Окрім того, завдяки якісній візуалізації на екрані навчального матеріалу або іншої інформації, поліпшується їхнє сприйняття та засвоєння.
Серед достоїнств інтерактивних дошок необхідно відмітити:

  • - швидке та ефективне сприйняття інформації;
  • - можливість створення графічних зображень під час роботи;
  • - всі інформаційні дані можуть завжди зберігатися в електронному варіанті або роздруковуватися на принтері;
  • - з допомогою інтерактивної дошки можлива демонстрація слайдів, анімацій та відео;
  • - можливість одночасної роботи з кількома програмами;
  • - великий електронний дисплей та незамінний інструмент оратора;
  • - зручний інтерфейс;
  • - розділення екрану на частини та використання різних режимів в кожній з них.

Придбати якісні інтерактивні дошки можливо на сайті компанії https://touch.ua/uk. Візуалізація зображень та ідей, створення поміток, продуктивна командна співпраця дозволяють забезбечити інноваційні інтерактивні дошки.