Німецький концерн заявив про готовність вивести на ринок крос-купе Volkswagen Taigo 2021, який за задумом виробника стане конкурентом Renault Arkana.

Керівництво автомобілебудівного концерну Volkswagen AG ще в минулому році обіцяв вивести на ринок компактний кросовер Nivus, який дебютував на ринку Бразилії в кінці весни 2020 року. При цьому зазначалося, що автомобіль може отримати деякі зміни - як в технічних характеристиках, так і назві.

Як повідомляють останні новини України, довжина кузова нового компактного кросовера Volkswagen Taigo 2021 дорівнює 4 260 мм, ширина - 1750 мм, висота становить 1 490 мм. Колісна база автомобіля варіюється в межах 2 566 мм. Таким чином, він трохи довший, ніж субкомпактний передньопривідний «паркетник» T-Cross.

Розробники не приховують, що Volkswagen Taigo 2021, призначений для європейського ринку, є стилізованою альтернативою згаданого вище «паркетника» T-Cross. Одним з головних відмінностей автомобіля стане похила лінія даху, яка додасть йому обриси, схожі з автомобілями, виконаними в кузові купе. При цьому розробники подбали про зручність водія і пасажирів, а тому компактний кросовер отримав досить містке багажне відділення, обсяг якого становить 438 літрів.

Моторна гамма

На ринку європейських країн дилери будуть пропонувати Volkswagen Taigo 2021 тільки в передньопривідною версії. Також автомобіль отримає повністю бензинову гаму двигунів. Це буде 1,0-літровий трициліндровий силовий агрегат і 1,5-літровий чотирициліндровий мотор. Перший двигун отримає потужність 95 к.с. або 110 к.с., що буде залежати від переваг покупця і наявності додаткових опцій. Продуктивність другого силового агрегату складе 150 к.с.

Двигуни Volkswagen Taigo 2021 працюватимуть в «парі» з 5- або 6-ступінчастою «механікою». Для більш продуктивних силових агрегатів розробники передбачать наявність 7-діапазонної роботизованої КПП, оснащеної двома зчепленнями.

Інтер'єр і оснащення

Volkswagen Taigo 2021 отримає сучасну інформаційно-мультимедійну систему з можливістю управління функціями на 9,2-дюймовому сенсорному дисплеї, можливість бездротового підключення гаджетів до мережі. Також водієві буде доступна велика кількість опцій для підвищення рівня безпеки та комфорту.

Інтер'єр обіцяють виконати з якісних, але доступних матеріалів, а тому можна припустити, що в ньому буде переважати пластик, що вимагає до себе дбайливого ставлення. Також Volkswagen Taigo 2021 отримає колеса діаметром 18 дюймів і фари головного світла з вбудованими світлодіодами.