Комфорт і затишок є визначальними факторами при підборі матеріалів і оцінці якості виконання внутрішніх опоряджувальних робіт. Власники приватних будинків і котеджних ділянок особливу увагу приділяють привабливості будинку, розглянутого для постійного або тимчасового сезонного проживання.

Спосіб монтажу покрівлі повинен відповідати індивідуальним вимогам замовника, який, перш за все, робить ставку на зовнішньому вигляді конструкції. Звичайно, при укладанні даху майстри ретельно підходять до вибору матеріалів, покладаючись на гарантії від компаній-виробників композитної черепиці та її вартості.

На додаток до цього, вона повинна бути стійкою до впливу зовнішніх факторів і мати тривалий термін експлуатації. Досвідчені фахівці рекомендують обирати в якості покрівельного покриття саме композитну черепицю, яка відрізняється привабливими цінами, різноманітністю форм і колірних рішень.

Що собою являє композитна черепиця?

Композитна черепиця відрізняється простотою в експлуатації, універсальністю і довговічністю, що багато в чому залежить від матеріалів, що використовуються при виготовленні покрівельного покриття. До того ж, фахівці, що займаються укладанням черепиці, відзначають відсутність будь-яких складнощів у процесі монтажу. Особливо цінується композитна черепиця і за невелику вагу.

Повертаючись до витоків покрівельних покриттів, ще сотні років тому при укладанні даху віддавали перевагу черепиці, виготовленої з глини. Процес укладання даху з такого матеріалу ускладнюється тим, що існує потреба в залученні додаткових ресурсів на зміцнення фундаменту і будівельної системи. Що стосується монтажу, потрібно залучення покрівельників, тому витрати на дах відразу ж збільшувалися.

Поступово натуральну почали замінювати на композитну черепицю, яка виявилася в більш доступному ціновому сегменті. Її переваги полягали і в масі покрівлі та вартості самого покрівельного покриття. Металочерепиця має один істотний недолік, якщо порівнювати з особливостями використання композитної черепиці, - виробляє багато шуму під час зливових опадів.

Незважаючи на те, що металевий лист є підставою композитної черепиці, все ж знижується рівень шуму під час попадання дощу на підставу покрівельного покриття. До того ж, вона є міцною і не змінює кольору під впливом сонячних променів.

Встановлення композитної черепиці

Основа композитної черепиці https://allebau.com.ua/ua/product-category/krovelnye-materialy/kompozitnaya-metallocherepica/ складається з сталевого листа, який є гарантією її міцності й жорсткості. З огляду на той факт, що до складу покрівельного покриття входить метал, виробники забезпечують антикорозійний захист. Розробники відмовляються від оцинковки на користь сплаву цинку з алюмінієм, що має захисну функцію.

Композитна черепиця компанії Alle Bau https://allebau.com.ua/ua/ характеризується наявністю додаткових рівнів захисту, в тому числі акрилової грунтовки товщиною 5 мікрон і покриття SPT. Останній шар захисту наноситься для захисту сплаву цинку з алюмінієм від зовнішніх пошкоджень. До складу мінерального покриття входить базальтова насипна крихта, іноді граніт або нефрит.