Ми у Кілограм часто задаємося питанням: цікаво, а прізвище Чака Норріса походить від наших улюблених "норі"? Як би там не було, усіма улюбленого актора чимало речей пов'язує з Японією. Він професійно займався карате і дзюдо, які являються традиційними японськими бойовими мистецтвами. І незважаючи на всю свою зовнішню суворість, нам здається, що своєю пропозицією ми порадуємо навіть Чака, якому 10-го березня виповнюється 81 рік!

Іменинник — наш друг!

Команда KILOGRAMM SUSHI PROJECT чудово розуміє, що день народження — це один з найголовніших днів у житті кожної людини. Саме тому в такий важливий день ми хочемо внести свій вклад і подарувати кожному іменинникові — 15% знижку на всі види суші та ролів. АЛЕ! Щоб подовжити смак дня народження, ми вирішили, що буде правильним подарувати іменинникові цю знижку не на день, а на цілий тиждень! Тому, якщо Ви читаєте це і у Вас є номер Чака Норріса, будь ласка, передайте йому, що якщо він хоче замовити суші у Рівному до свого дня народження — він знає до кого звертатися! А якщо його контактів у Вас немає — ми будемо раді вам і вашим друзям так само як і Чаку!

Швидка доставка до будь-якої точки міста

Людина, яка винайшла колесо без сумнівів — геній. Але людина, яка придумала доставку — ще крутіша! (Вона приблизно настільки ж крута, як той хлопець, який винайшов акції у Рівному). Схема дуже проста: не хочеться йти в ресторан — телефонуємо до Кілограму, замовляємо та чекаємо на дзвінок у двері. А щоб бути повністю впевненим у власній безпеці, ми запровадили безконтактну доставку. Слід лише вказати це при замовленні.

У самій же Японії доставку суші використовували вже з середини 19 століття. Саме в цей час у великих містах країни почали з'являтися одні з перших суші-барів. У наші дні японські кур'єри доставляють замовлення в основному на велосипедах і лише власники найкращих ресторанів можуть дозволити собі доставку на автівках. Наша команда прекрасно розуміє, що в приготуванні і вживанні суші дуже високо цінується традиційний підхід, але ми все ж доставляємо суші-сети своїм клієнтам на автомобілях. Тому Ви можете не турбуватися — замовлення прибуде вчасно!

Як правильно їсти суші?

Отже, суші Вам доставили. Але як з’їсти їх так, щоб ніхто не запідозрив про Вашу не дворянську кров? Для цього існує певна техніка і спеціальний ритуал. Для японців вживання суші — це цілий елемент культури, в якому все має бути на своїх місцях!

Найголовніше правило — якщо Ваші палички торкнулися їжі, то Ви повинні її з'їсти! І це не обговорюється. Покрутити рол, помилуватися ним, а потім покласти назад не вийде.

Друге, якщо Ви відкусили шматочок ролу або суші і поклали частину назад — до побачення і закрийте двері з того боку!

Ну і третє правило. Якщо Ви замовили сет, то спочатку слід вживати ті суші, які зверху покриті смужкою норі. Через те, що рис зберігає вологу, норі можуть поступово руйнуватися та втрачати свій смак. Ну і оскільки ми заговорили про смак, суші радять занурювати в соєвий соус рибною стороною, щоб суші не були занадто солоні.

До речі, в Японії прийнято їсти суші руками. Палички ж використовуються більше для супів, які теж вживають за певними ритуалами та мають особливий спосіб приготування, але це, так би мовити, зовсім інша історія ;)

KILOGRAMM SUSHI PROJECT — до нас повертаються знову!