Рахунок за електроенергію насправді росте з кожним роком. Для вашої зручності продавці жирним шрифтом вказують суму до сплати, а рахунок-фактура надсилається з окремими рахунками за кожен місяць (або через місяць). І тому кожен, відкривши рахунок, шукає жирним шрифтом суму для оплати. На сайті компанії "Megatrading" https://megatrading.com.ua/ ви знайдете чудові умови енергопостачання вашого підприємства в Україні. Вона пропонує більш вигідні умови, завдяки яким ви будете економити.

Витрати, зазначені в рахунку, базуються на тому, що електроенергію у ваших розетках забезпечують дві компанії. Перша - це виробник, а друга - продавець. Що стосується постачальників електроенергії, тобто (операторів розподільчої системи), ви не можете змінити.

На ринку є кілька компаній, які обслуговують окремі регіони і не заважають одна одній

Це пов'язано, серед іншого, з тим, що інший постачальник повинен був би забрати свої кабелі, і це створило б ускладнення. Отже, коли мова заходить про операторів розподільчої системи, змінити постачальника електроенергії неможливо. Тарифи затверджуються Управлінням регулювання енергетики.

Список операторів розподільчих систем в Україні, а також контактні дані та область експлуатації можна знайти в Інтернеті.

До зборів, що стягуються, належать:

  • плата за послугу розподілу, тобто за те, що електроенергія надходить до ваших розеток через певні мережі. Фіксована ставка множиться на споживання електроенергії і дає вказану суму;
  • витрати, які несе дистриб’ютор для підтримання мережі в належному стані. Це також пов’язано з кількістю споживаної електроенергії. Вона обчислюється шляхом множення визначеної норми на споживання.

Існують також фіксовані збори:

  • плата, розрахована на основі річного споживання енергії (споживач класифікується на одну з груп). Це компенсація у разі порушення довгострокового контракту;
  • за розподіл - залежить від потреби в потужності. У домашніх господарствах зазвичай існує однофазна система. Плата покриває витрати на обслуговування обладнання, а також покриває витрати на експлуатацію мережі.