На ринку щороку з’являється все більше консалтингових компаній. Діяльність кожної з них зосереджена на консультуванні, але відрізняється рівнем наданих послуг. Як вибрати консалтингову компанію, щоб досягти стабільної позиції на ринку?

Зміни в економіці з початку 90-х років минулого століття означали, що розвиваються окремі галузі, що існують на ринку. Сьогодні конкуренція між компаніями різних секторів дуже висока, і їх власники повинні шукати заощадження у багатьох сферах свого бізнесу. Для тих, хто помічає проблеми на своєму підприємстві, співпраця з професійною консалтинговою компанією постає як можливість впровадити сучасні та вигідні рішення, а детальніше дізнайтеся за посиланням. Однак, щоб вибрати розумно, потрібно знати, на що звернути увагу, порівнюючи пропозиції окремих гравців ринку.

Наразі на ринку можна легко знайти консалтингову компанію. Однак, порівнявши пропозиції декількох таких фірм, виявляється, що не всі вони пропонують комплексні рішення. Ще більші відмінності можна побачити в якості наданих послуг. Загальновідомо, що людський капітал є найціннішим для підприємства. На жаль, лише найкращі компанії, що працюють в консалтинговій галузі, пам’ятають, що справжні фахівці - їх найкраща вітрина.

Комплексне обслуговування, тобто пропозиція компанії

Основним критерієм, якого слід дотримуватися при виборі консалтингової або аналітично-консалтингової компанії, є її пропозиція. Напрями оптимізації, до яких можуть звернутися фахівці, мають прямий вплив на кінцевий результат. Щоб це було задовільним, необхідно визначити найбільші проблеми, з якими стикається конкретне підприємство. Які найпоширеніші сфери для консультаційних компаній? Оптимізація в основному стосується фінансових питань.

За підрахунками, 80% компаній виходять з ладу протягом перших двох років роботи. Результати дослідження, проведеного Business Link, показують, що існує багато бар’єрів для розвитку підприємств, а до основних належать: податкове навантаження, складні юридичні процедури та відсутність доступу до джерел фінансування. Той факт, що податкове навантаження на першому місці, не повинен стати несподіванкою. Якщо підприємці наймають працівників, то тут також виникає питання їх обліку.

Тож як консалтингова компанія може вам допомогти?

Оператори ринку цього типу зосереджуються на найбільш популярних сферах, тобто на тих, які найчастіше цікавлять клієнтів: витрати на соціальне забезпечення, витрати на працевлаштування, витрати на придбання (переважно електроенергії та телекомунікацій) та податки.

Кадри

Щоб співпраця з консалтинговою компанією принесла очікувані вигоди, необхідно перевірити, чи працюють в ній висококваліфіковані фахівці. Важко очікувати результатів, якщо оптимізацією, наприклад, внесків при нещасних випадках, не займається людина, яка ідеально орієнтується в лабіринті законодавчих положень і зможе провести ретельний аналіз.

Експертів, готових витратити довгі години на виснажливі розрахунки, можна знайти лише в деяких компаніях, зокрема в аналітичних та консалтингових, тобто в тих, які, крім консалтингу, також займаються аналізом проблем, щоб перевірити, чи можна отримати вигоди.