Пройшли часи, коли радіатори були стримуючим фактором з їх не дуже оригінальним та витонченим виглядом, який не вписувався в сучасні приміщення. В даний час пропозиція на сайті purmo настільки широка і приваблива, що радіатори можуть не тільки служити обігрівом, але і стати прикрасою квартири. Тим не менш, варто знати, яким критеріям слід керуватися, вибираючи їх.

Ви повинні визначитися з конкретною моделлю радіаторів, перш ніж встановлювати центральне опалення, що впливає на правильне функціонування та дозволяє естетично підключитися.

Види радіаторів

У продажу ви можете знайти:

  • Панельні, які ідеально підходять для приміщень, де мало місця для підвішування радіаторів. Вони можуть відрізнятися формою лицьової панелі і їх потужність залежить від розміру. Завдяки низькій ємності води вони збільшують економію споживання енергії.
  • Сегментні – це найчастіше радіатори зі сталі та чавуну, що складаються з окремих ребер, елементів, з'єднаних між собою.
  • Конвекторні – вони виготовлені з мідних труб з алюмінієвими листами, додатково укладеними в корпус.
  • Рушникові радіатори найчастіше застосовуються у ванній кімнаті, оскільки їх конструкція ідеально підходить для сушіння рушників або білизни. Вони виготовляються з горизонтальних труб, з'єднаних вертикальними колекторами.
  • Декоративні радіатори – це спеціальні типи радіаторів, які найчастіше використовуються у ванних кімнатах, хоча їх можна зустріти і в інших приміщеннях, таких як вітальня або хол. Для них характерні вишукані форми і кольори.

На що звернути увагу?

Існує кілька видів радіаторів на основі матеріалу, з якого вони виготовлені:

  • Сталеві найбільш популярні завдяки різноманітності доступних моделей. Вони найпопулярніші, для них характерні невеликі габарити і відносно висока потужність. Недоліком сталевих пристроїв на жаль, є висока сприйнятливість до неякісної води, крім того, термін служби сталевих радіаторів скорочується наявністю кисню в системі. Тому їх не слід використовувати у відкритих установках.
  • Алюмінієві радіатори характеризуються секційною конструкцією, малою вагою, і вони добре працюють із сучасними котлами, які використовують регулювання температури. Однак вони не такі популярні, як сталеві.
  • Чавунні радіатори зараз зустрічаються у старих установках. Через високу корозійну стійкість та низьку сприйнятливість до поганої якості води їх довговічність становить до декількох десятків років. Через товсті стіни радіатор довго нагрівається, але при цьому втрачає тепло набагато повільніше. Це має свої переваги та недоліки – піч працює економно, але самі радіатори не дуже швидко реагують на зміну температури.

Потужність

Це один з найважливіших параметрів при покупці радіаторів. Потужність повинна бути адекватною функції радіатора (нагрівання, сушіння або просто додаткове опалення), розміру приміщення та його призначення.