Декілька років поспіль Болгарія входить в список країн для відпочинку, найбільш популярних у українців. Поїздки в країну відносяться до тих туристичних відправлень, які актуальні в будь-яку пору року.

Що потрібно знати про Болгарію

Болгарія підходить як для сімейного відпочинку, так і для молоді. Восени та осінню особливою популярністю користується туризм по місту. Взимку популярний відпочинок в Болгарії на гірськолижних курортах. Курорти в таких містах, як Вітош, Пампорово, Боровець, Банско, подарують можливість насолодитись чистим гірським повітрям, відпочити по демократичним цінам і оздоровитися в термальних водах.

Болгарія знаходиться в Південно-Західній Європі, на перехресті доріг Середнього і Ближнього Сходу. Вона входить до ЄС з 2007 року. Країну омиває Чорне море. Болгарська культура – це суміш різних культур – словянської, турецької, римської, грецької, фракійської. Вони вплинули на місцеві традиції, звичаї та свята. Окрім давніх православних свят, болгари відмічають і сучасні міжнародні.

В країні чітко відслідковуються чотири погодних сезони. Взимку температура повітря в горах досягає – -10-15 °C, влітку – +24-31°C. Лижний сезон починається з середини грудня, і триває аж до пізньої весни, поки є стійкий покрив снігу.

Туристам, що хочуть відвідати Болгарію, варто обміняти гроші на місцеву валюту – леви. Для в`їзду в Болгарію українцям потрібна віза, яку можна оформити в посольстві протягом тижня.

Переваги відпочинку в Болгарії:

  • демократичні ціни на путівки, в порівнянні з іншими країнами Європи;
  • короткий і комфортний авіапереліт;
  • широкі піщані пляжі, зручні для відпочинку з дітьми;
  • різноманітні готелі на будь-який смак та гаманець;
  • розвинена інфраструктура міст;
  • достаток лікувальних курортів і бальнеологічних центрів;
  • відсутність мовного бар’єру.

З допомогою турагентства можна підібрати варіант путівки, який найбільше відповідає смакам та фінансовим можливостям. Літаки найчастіше роблять посадку в Бургасі або Варнах. Щоб зекономити час, доцільно обирати курорти, розташовані поблизу аеропорту. Якщо запланований довготривалий відпочинок, аби познайомитися з країною ближче, для подорожі можна обрати поїзд, річковий чи морський транспорт, автобус чи автомобіль. Це дозволить відвідати різні міста.

Пляжні курорти та визначні місця

Чорноморські курорти Болгарії розташовані по всій береговій лінії, яка в рамках країни має протяжність більше 350 кілометрів. Побережжя умовно ділиться на два курортних регіони – північне та південне побережжя. Як і в Україні, тут є тихі курорти для сімейного відпочинку і регіони з масштабними об'єктами дозвілля. Для молоді створені курорти Золоті піски та Сонячний берег, які порадують не тільки насиченим нічним життям, але й лояльними цінами.

Пляжі Болгарії відмічені європейським знаком якості «Блакитний прапор». На дні лиманів чорноморського узбережжя залягає лікувальний бруд. По кількості термальних джерел країна являється одним з європейських лідерів.

Серед найбільш привабливих культурних пам`яток виділяють:

  1. Ботанічний сад в Болгарській Рів’єрі.
  2. Південна фортеця в Созополі.
  3. Фракійська купольна гробниця в Помор’ї.
  4. Римські терми в Варні.
  5. Собор Святої Софії в Софії.
  6. Старе місто Несебр.
  7. Собор Олександра Невського в Софії.

На вартість відпочинку в Болгарії впливає престижність курорту чи об'єкту, його віддаленість від моря, сезон та рівень житла. Більшість готелів пропонують харчування «все включено», що дуже зручно для відпочинку з дітьми.