На перший погляд може здатися, що робота юрисконсульта і адвоката нічим не відрізняється. Однак слід пам'ятати, що це дві окремі професії, перед представниками яких стоять дещо різні завдання. У цій статті ми коротко опишемо, коли використовувати допомогу юрисконсульта і коли звернутися до адвоката. Якщо ж вам прямо зараз потрібна юридична допомога, то досвідчені адвокати Києва з радістю вам її нададуть.

Робота юрисконсульта і адвоката - відмінності

Завдання юрисконсультів і адвокатів - надати юридичну допомогу. Різниця між ними полягає у формі практики професії. Тільки юридичний консультант може бути найнятий за трудовим договором. Адвокат може практикувати свою професію тільки через індивідуальну підприємницьку діяльність або в якості партнера в адвокатській компанії.

З точки зору окремого клієнта, різниця між юрисконсультом і адвокатом невелика і зводиться лише до питання захисту у кримінальних і кримінально-фінансових питаннях.

Коли звернутися за допомогою до юрисконсульта, а коли - до адвоката?

Йдіть до юрисконсульта, коли:

  • вам потрібно отримати юридичну консультацію;
  • вам потрібен юридичний висновок;
  • ви хочете, щоб він постав перед судом або офісом в якості представника;
  • ви хочете найняти його для захисту вашого трудового договору.

Звертайтеся до адвоката, коли:

  • вам потрібно отримати юридичну консультацію;
  • вам потрібен юридичний висновок;
  • вам потрібен захист у кримінальних і податкових справах;
  • ви хочете найняти адвоката в свою компанію за цивільно-правовим договором.

Практика адвокатської діяльності регулюється Законом про адвокатуру. Саме на цій підставі діє адвокатське самоврядування, проводяться експертизи заяв, а адвокати kaminska.com.ua ведуть свою діяльність.

В Європі все частіше ведуться розмови про те, щоб об'єднати обидві професії в одну. Лише в деяких європейських країнах є така подвійність юридичних професій. У більшості держав ці професії вже об'єднані. До цього прагнуть і інші, наприклад, в Польщі робота по злиттю вже почалася.

У нашій країні на даний момент це дві різні професії. Ви можете звернутися до адвоката або юрисконсульта, якщо у вас є проблеми з цивільним, сімейним або адміністративним законодавством. Обидва можуть представляти вас в цивільному, адміністративному, Конституційному, Верховному суді, а також в органах державної влади та органах місцевого самоврядування.