Вибір матеріалів для декорування житла базується на 2-х групах характеристик: естетичні та експлуатаційні (технічні). Завдяки розвитку технологій виробники пропонують декоративні рішення на будь-який смак. Покупці отримують можливість вибрати матеріали, що на 100% відповідають їх естетичним уподобанням і гармонійно доповнюють інтер'єр кімнати.

Експлуатаційні характеристики пов'язані з певними обмеженнями. Потрібно враховувати умови використання матеріалу. Стільниці для кухні та ванної кімнати мають відповідати високим вимогам. Споживачі шукають практичні матеріали, бажають отримати міцні та довговічні поверхні за вигідною вартістю. Повному комплексу сучасних вимог відповідає стільниця, виготовлена зі штучного кварцу. Попит на вироби з цього матеріалу постійно зростає.

Як виготовляється штучний кварц

Технологію створили фахівці італійської компанії Bretonstone. Цей матеріал виготовляється з 70-х років минулого сторіччя, всебічно протестований та перевірений на практиці. У якості сировини виробники використовують природний кварц (95%). Це дуже міцний мінерал. Камінь подрібнюють і змішують із полімерами, додають фарбники.

Під час виготовлення плит штучного кварцу рідка маса проходить етап вібропресування. Після цього — обробка при високих температурах. В результаті утворюється міцна плита, з якої вирізаються вироби різних форм та розмірів.

Переваги кварцових стільниць

Такі поверхні відповідають найвищим вимогам:

  • високий коефіцієнт твердості. На відміну від інших різновидів натурального каменю, кварц має значно нижчий показник пористості. Поєднання із полімерами і технологія виготовлення підвищують коефіцієнт твердості. На такій стільниці не утворюються подряпини від леза ножа, плями від соків, кави та чаю;
  • стійкість до впливу вологи та високих температур;
  • 100% відповідність екологічним стандартам;
  • структура штучного кварцу забезпечує несприятливе середовище для розвитку бактерій та інших патогенних мікроорганізмів;
  • практичність. Дотримуватись бездоганної чистоти на такій стільниці дуже легко. Її можна мити з використанням звичайних хімічних засобів.

Хороші експлуатаційні характеристики поєднуються з високим естетичним потенціалом. Штучний кварц має презентабельний вигляд. Виробники пропонують великий асортимент відтінків і текстурних рішень. Ви отримаєте можливість вибрати стільницю, що гармонійно доповнить інтер'єр в будь-яких палітрах та стилях.