Історія розвитку готельної індустрії у Львові - неймовірні готелі Львова з віковою історією

До приходу до влади у австрійців у Львові такого поняття як готель не існувало. Були заїжджі двори, що могли прийняти мандрівника на нічліг, але прирівнювати їх до готелів, навіть по мірках того часу, не варто. Перший справжній готель у Львові з’явився у 1785 році.

1785 рік

Львів, проспект Свободи.

Готель Англійський (Львів)

1793 рік

В межах міста Львова (не беручи до уваги околиці), крім готелю Під римським цезарем працював щонайменше один заїзджий двір, а саме:

Готель Жорж (Львів), 1907

Готель Жорж (Львів), 1900 рік

Готель Жорж на пл.Марійській (Львів)

  1. Готель Швейцарський / Hotel Szwajcarski - знаходився на вул. Баторого 20 (сучасна вул. Князя Романа), діючий станом на сьогодні. В путівниках Львова станом на 1935 рік згадується, що за вказаною адресою діяв готель Саскі / Saski (якщо це не опечатка тогочасних публікацій - це свідчить що готель тимчасово перейменовувався).

6146324154a81.jpg

Уся ця історія розпочалося з того, що один багатий швейцарець, який працював банкіром не зміг на батьківщині знайти своє кохання. Чоловіку не подобалося, що місцеві жінки цінують його за статус, багатство… А для сімейного щастя потрібно знайти кохану, яка буде і в радості, і в горі. Тож швейцарець вирішив подорожувати в інші країни. А що як там знайде ту єдину, з якою проживе усе життя. Подався в дорогу і не прогадав. Він поїхав до Львова і придумав хитрий план. Прикинувся бідняком, який не має грошей навіть на нічліг.

61463254515c2.png

«Постукав у квартиру будинку, що на сучасній вулиці Князя Романа, двері відчинила чарівна дівчина львів’янка, — Швейцарець одразу сказав, що немає грошей на нічліг, але він ще не знав, що гроші не цікавлять юну панянку, дівчина дозволила йому переночувати безкоштовно. Галицька панянка ще з порога ошелешила його відповіддю, мовляв, гроші — не головне. І тут банкір зрозумів: нарешті Бог Амур влучив в його серце і це та єдина, якій не цікаві його статки та багатство і статус. Наступного дня Констанція організувала для гостя зі Швейцарії екскурсію Львовом. Місто йому надзвичайно сподобалося. Гість з далекої країни неіснуючого ще тоді Євросоюзу -  Швейцарії, ще ніде не бачив такої теплої гостинності, як тут у Львові. За кілька днів банкір зізнався, що не бідняк і запропонував львів’янці на імя Констанція руку і серце. Після одруження вони разом відкрили на вулиці Князя Романа мініготель, який назвали „Швейцарським“ а також відкрили ресторан "Валентино", який символізував їхнє кохання. Скільки тоді було номерів інформації в архівах немає. Але до наших днів збереглося меню ресторану готелю з цінами, написаними чорнилом. Також є старовинні фото гостей цього знаменитого готелю та інші раритетні предмети, серед яких підсвічники, ключ від номера і навіть засушена троянда».

Ми знаходимось за адресою: м. Львів, вул. Князя Романа, 20
Щоб забронювати номер зателефонуйте нам:
+38(096)240-37-77
Також номер у готелі «Швейцарський» можна забронювати через сайт або написавши нам в соцмережах фейсбук та інстаграм. До зустрічі в найзатишнішому готелі Львова – готелі «Швейцарський».