Один з найпопулярніших будівельних матеріалів для виготовлення меблів та оздоблення приміщення – ДВП. Деревноволокнисті плити (ДВП) є доступною альтернативою багатьом будівельним та оздоблювальним матеріалам, проте мають свої нюанси у виробництві та експлуатації. У каталозі компанії ТОМЕК https://tomek.lviv.ua/catalog/plitni-materiali/dvp/ представлені ламіновані плити ДВП, які відрізняються високою вологостійкістю та здатні тривалий час витримувати середні навантаження. Крім того, ДВП хороші простотою в обробці, легкістю в фарбуванні, відносною екологічністю для навколишнього середовища (за рахунок застосування відходів).

Різновиди ДВП в інтернет-магазині ТОМЕК

При виборі виду деревоволокнистої плити потрібно враховувати ті параметри, якими має мати майбутній виріб. Професіонали виділяють такі різновиди:

  • М'які ДВП мають високий показник пористості. Найчастіше м'які плити застосовують для вирівнювання підлог під паркет або в процесі організації системи "теплі підлоги". Нерідко виступає як альтернатива гіпсокартону для некритичних перекриттів, оскільки є більш бюджетним, легким і зручним у роботі.
  • Напівтверді плити: міцність набагато вища за м'які плити за рахунок гарної щільності. Також напівтверді плити ДВП мають високий рівень водостійкості. Матеріал добре підходить для виготовлення внутрішніх та зовнішніх елементів предметів меблювання. Його також застосовують при укладанні підлогових покриттів.
  • Тверді плити: часто пофарбовані водостійкою фарбою для покращення експлуатаційних характеристик та повного виключення випадків деформації при контакті з рідинами. З твердих плит виготовляють меблеві фасади, ними обробляють стіни, використовують у виробництві дверних полотен та плінтусів. Цільове застосування – кухонні гарнітури.
  • Надтверді ДВП відрізняються найбільш високими показниками міцності та знаходять найрізноманітніше застосування у будівництві та оздобленні.

Помимо таких характеристик как плотность и толщина, не менее важным является вид отделки: шпунтованная, ламинированная. шлифованная и др. Для того чтобы заказать ДВП в компании ТОМЕК, необходимо позвонить менеджеру и указать понравившуюся позицию.