Для того, щоб купити якісні свічки, необхідно хоча б трохи розбиратися в таких питаннях: який гніт якісніший і як довго горить, яка сировина використовується для виготовлення свічок і яка є найбільш придатною для свічок, і ще одне питання: свічки для яких цілей купуються? Останнє питання плавно випливає з другого, адже для різних цілей можна купити свічки з певної сировини і, відповідно, ціна буде різною.

Отже, давайте спочатку розглянемо види сировини, з якої можна виготовити свічки: парафін, віск, стеарин, гель. Всі ці матеріали абсолютно різні за своїм хімічним складом, властивостями та ціною.

Почнемо з воску - мабуть, найдорожчого за ціною матеріалу, якщо це бджолиний віск. Але є ще соєвий, пальмовий та інші види воску, також є кольорова вощина для виготовлення свічок. Свічка з такого матеріалу буде якісно горіти, тобто полум'я буде рівним, яскравим і довгим. Бджолиний віск також має приємний аромат. Раніше, в часи, коли не було електрики, воскові свічки могли собі дозволити лише багаті дворяни. Коштували такі вироби недешево, зате вони не виділяють шкідливих газів при горінні, що дуже важливо для здоров'я людини.

Парафінові свічки також дуже популярні. Їх купують не тільки для потреб господарства, а й для прикраси. Ціна таких виробів нижча, ніж воскових, але виглядають вони не менш привабливо. Для виготовлення свічок також продається свічкова маса, яка може бути різних кольорів. Тому можна легко виготовити декоративні вироби. Зазвичай до такої сировини додають ще й стеарин, але про нього пізніше. Парафінові свічки мають суттєвий недолік - вони виділяють неприємний запах при горінні, оскільки є продуктом переробки нафти. Тому краще буде купити ароматизатори для свічок, які зроблять запах в приміщенні приємним при запалюванні свічки.

А тепер про стеарин. Це продукт суміші жирних кислот. По суті змішана олеїнова кислота зі стеариновою. Цей продукт має ряд відчутних переваг. Він не виділяє неприємних запахів, довго горить і не димить, є бюджетним варіантом. Але найчастіше для виробництва свічок його використовують у суміші з парафіном.