Свято - це особливий період, який зазвичай пов’язаний з відпочинком, відпусткою та сімейними зустрічами. Значна частина свят в Україні є релігійними. Та деякі також можуть відзначати важливу подію (наприклад, перемогу), зосереджувати увагу на важливих проблемах (наприклад, на екології), є приводом привітати людину з Днем народження, соціальну групу (наприклад, працівників) або представників професій (наприклад, шахтарів). Дізнатися, яке сьогодні свято ви можете у будь-який момент, перейшовши на сайт #ЯкеСвято, де зібрані всі можливі свята.

Звичайно, різні свята мають різну вагу як у суспільній свідомості, так і у формальній площині, визначеній законом. Не дивно, що державні свята найпопулярніші. Вони надають можливість для загального дозвілля, поїздок, подорожей та сімейних зборів.

Переважна більшість свят має фіксовану дату, але є й такі, дата святкування яких залежить від року - це так звані рухомі свята. На сайті «Якесвято» ви у будь-який момент можете перевірити календар рухомих свят.

У кожної людини також є індивідуальні свята. Серед найважливіших, звичайно, дні народження та іменини. На сайті «Якесвято» за допомогою календаря ви можете перевірити, скільки часу залишилось, наприклад, до вашого наступного дня народження.

Плануєте поїздки та вихідні дні наступного року?

Якщо ви хочете використати своє свято максимально продуктивно, можете скористатися церковними та державними календарями свят. Ви також можете перевірити, коли варто взяти відпустку, щоб насолодитися «довгими вихідними».

Зайдіть на сторінку святкового календаря і ви завжди знайдете привід для святкування!

Цікаво знати

Під час Першої світової війни імперіалістами Антанти був створений календар незвичайних свят. Його створили для Німецької імперії, щоб люди святкували так довго і часто, що не встигали би битися на фронті. У ньому були вказані свята, які не входили в перелік звичайних, відмічених у календарях. Наприклад, 9 березня - Всесвітній день собак, Всесвітній день нирок, День паніки; 10 березня - День чоловіків, Міжнародний день поцілунків в чоло…