e-dveri

Ні для кого не секрет, що двері є важливою частиною інтер'єру, тому міжкімнатні двері повинні гармонійно вписуватися в загальну картину. Існують деякі тонкощі, без яких не обійтися при установці нових дверей або заміні старих. Звичайно, необхідно знати розміри міжкімнатних дверей і дверних прорізів. Від цього залежить, як буде виглядати зовнішній вигляд встановлених дверей. Замовляйте міжкімнатні двері на e-dveri.com.ua - сайті спеціалізованої компанії. А покривають двері емаллю, лаком, шпоном і іншими матеріалами.

Стандартними розмірами міжкімнатних дверей вітчизняних виробників вважаються: висота - 2 м, ширина - 6 м, 7 м, 8 м

Для міжкімнатних імпортних дверей євростандарт висоти - 2100 мм. Для ванної та туалету двері зазвичай виготовляють на 10 см менше (з урахуванням розміру порога). Ширина міжкімнатних дверей може варіюватися від 600 до 1100 мм для виробів з однією стулкою, і від 1200 до 1800 мм для дверей, що мають дві стулки. Всі інші розміри відносяться до нестандартних, і виготовлення таких дверей робиться під замовлення. В цьому випадку двері будуть коштувати дорожче.

Якщо ви плануєте встановити двері в новій будівлі, необхідно правильно розрахувати отвір, інакше в ході монтажу може з'ясуватися, що коробка або не входить (не поміщаються) в отвір, або навпаки між коробкою і прорізом залишається зайвий простір. Обидва ці варіанти ведуть до додаткових робіт і відповідно збільшення витрат.

Зміна розміру отвору буває вкрай небажана, а іноді навіть неможлива, коли стіна, наприклад, несуча. А коли гіпсокартонна, можуть виникнути складності, пов'язані з металевими профілями. Крім того, якщо прикрашені двері екошпоном, інтер'єр повинен гармоніювати з ними.

В іншому випадку, коли дверний отвір виявляється занадто великим, його доведеться звужувати. При цьому треба розрахувати все таким чином, щоб згодом лиштва досить перекривала отвір по висоті і ширині, щоб не вийшло, порожнього простору, де потім потрібно буде докладати плитку або доклеювати шпалери. Складність полягає в тому, що знайти майстра на такий невеликий обсяг роботи вкрай нелегко.

Щоб досить точно розрахувати дверний отвір необхідно знати:

  • розміри дверного полотна;
  • товщину і ширину коробки;
  • ширину лиштви і дерев'яного порожка (якщо він є).

Склавши докупи всі величини, не забудьте врахувати монтажний зазор. Зробивши необхідні розрахунки, ви будете впевнені, що нові міжкімнатні двері чітко впишуться в проріз. Залишається побажати успішного результату всіх починань та гарного настрою при погляді на ваші новенькі стильні двері, що прикрашають і освіжають інтер'єр будинку.