Інтерактивні дошки все частіше з"являються в наших школах т стаючи чудовими та майже незамінними помічниками для вчителів на уроках. Вони слугують для більш якісної передачі інформації, дозволяють учням краще сприймати та розуміти те, що говорить їм учитель.

Інтерактивна дошка: що це?

Інтерактивна дошка — це надсучасний електронний пристрій у вигляді досить великого сенсорного екрана, який працює виключно разом з проектором та комп"ютером. Всі три пристрої обов"язково з"єднуються між собою. Таким чином зображення з комп"ютера виводиться на дошку. Доповідач (учитель) може працювати з сенсорним екраном за допомогою пальців, або маркера.

Види інтерактивних дошок

Інтерактивні дошки бувають дуже різні. По перше, їх розрізняють відносно способу встановлення пристрою, який відповідає за передачу зображення. Наприклад, на дошках прямої проекції проектор закріплюють виключно спереду екрану. У випадку непрямої проекції проектор закріплюється з протилежної сторони.

По друге, дошки бувають з активним або пасивним електронним підключенням. Активне підключення передбачає, що дошка з"єднується з іншими допоміжними пристроями з допомогою декількох кабелів. При пасивному підключенні дроти не потрібні.

Також в інтерактивних дошках встановлюється програмне різне забезпечення, що дозволяє ще більше розширити їх можливості.

Можливості інтерактивних дошок

В сучасному світі мультимедійне середовище відкриває перед учителем практично безмежні можливості щодо передачі та обміну інформацією, яка при виведенні на великий сенсорний екран, може бути одночасно доступною для багатьох людей. Таким чином інтерактивні дошки є фактично незамінними в навчальному процесі, а також в діловій сфері при проведенні презентацій.

При роботі з пристроєм доповідач має досить багато можливостей:

  • створювати та зберігати дані в окремих файлах;
  • активно користуватися всіма інструментам, які знаходяться на сенсорній панелі;
  • керувати всіма об"єктами на екрані (групувати, міняти місцями, виділяти та ін.);
  • демонструвати слайди, відео, динамічні та графічні зображення.

Де можна придбати інтерактивну дошку

Все дуже просто. Компанія touch.ua займається продажем різних сучасних пристроїв, в тому числі й інтерактивних дошок. Фахівці компанії допоможуть Вам підібрати пристрій, який буде відповідати всім необхідним вимогам.