Якщо коротко, акумулятор - це запас енергії, необхідний для запуску транспортного засобу, оснащеного двигуном внутрішнього згоряння. Будь-які автомобільні акумулятори не працюють без електроліту (провідника). Найбільш часто використовувані автомобільні акумулятори - це свинцево-кислотні, які присутні на ринку протягом тривалого часу, а також є найдешевшими. Гелеві батареї з більш високою механічною міцністю мають іншу характеристику розсіювання енергії, і, в свою чергу, стійкі до розряду батареї із збільшеною пусковою міцністю. А на сайті 610km.com.ua ви можете придбати акумулятор за доступними цінами.

Поломка акумуляторів

Батареї, які використовуються для запуску автомобілів, можна розділити на наступні типи електроліту (провідника):

  • свинцево-кислотні;
  • гелеві;
  • акумулятори зі збільшеною пусковою потужністю.

Зрідка зустрічаються свинцево-кислотні батареї. Вони використовуються в старовинних автомобілях і мотоциклах.

Найчастіше використовуються свинцево-кислотні батареї. Вони мають водний розчин сірчаної кислоти. Перевагою такого типу акумулятора є можливість частої зарядки. Свинцево-кислотні акумулятори також є найдешевшими на ринку.

Гелеві батареї

Вони відрізняються тим, що рідкий електроліт представляє собою суміш сірчаної кислоти з електропровідними сполуками кремнію з іншими хімічними елементами. Перевага акумуляторів цього типу полягає в їх більшій механічній міцності, стійкості до ударів, нерівностей і поштовхів. Вони також мають дуже високу стійкість до саморозряду, тому їх найчастіше використовують в якості батарей в гусенічних або позашляхових транспортних засобах, оскільки вони можуть працювати при значних ухилах.

Акумулятори підвищеної міцності (EFB)

Це батареї, чия довговічність робить їх придатними для автомобілів з великою кількістю електричних приймачів. Слід додати, що це ідеальне рішення для автомобілів з системою START & STOP і для машин, які інтенсивно використовують акумулятор, наприклад, таксі. Акумулятори EFB мають підвищену стійкість до частої розрядки при збереженні тривалого терміну служби і високих параметрів. Крім того, вони відрізняються високою експлуатаційною безпекою і надійністю пуску при найнижчих температурах. Їх можна використовувати як заміну свинцево-кислотних акумуляторів.

Також варто пам'ятати, що спосіб і вид експлуатації транспортного засобу роблять значний вплив на умови експлуатації акумуляторної батареї. Їзда по місту на короткі відстані знижує ефективність акумулятора, так як обмежує час, необхідний генератору для його підзарядки до вихідного стану.

Обдумуючи вибір нового акумулятора для вашого автомобіля, варто пам'ятати про його важливі параметри: розмір та установку на призначене місце, положення полюсів + та -, а також ємність відповідно до рекомендацій виробника транспортного засобу. Найкраще скористатися порадою спеціалізованого продавця, який на основі відповідних каталогів з урахуванням всього вищепереліченого зробить правильний вибір.

Також слід пам'ятати, що коли мова йде про акумулятор, що дуже важливим є захист навколишнього середовища. Це небезпечні відходи, оскільки вони містять сірчану кислоту і канцерогенний свинець, тому не забудьте здати використану батарею в спеціалізовані пункти. Ви можете залишити її безкоштовно практично в кожному магазині з продажу акумуляторів. Використана батарея підлягає переробці, що значно знижує шкідливий вплив на навколишнє середовище.