Правильно підібраний килим - це практична та ефективна прикраса інтер’єру. Отже, який вибрати? Крім дизайну дуже важливий матеріал, з якого виготовлений килим. Ви можете вибрати на сайті ratio.ua між синтетичними та натуральними волокнами. Найвідоміші килимки з натуральних волокон - це вовняні моделі. Крім того, використовується, наприклад, бавовна та шовк. Серед синтетичних матеріалів можна знайти поліпропілен, поліестер та віскозу. Килими зі штучного волокна все частіше замінюють природні, бо вони більш доступні та не алергічні.

Поліпропіленові килими - дізнайтеся про їх переваги

Поліпропілен - один з найбільш твердих і універсальних синтетичних матеріалів, тобто штучних. Однак пам’ятайте, що «штучне» не обов’язково означає «гірше природного». Поліпропіленові килими відрізняються високою стійкістю до стирання. Їх легко утримувати в чистоті, тому вони чудово виглядають дуже довго. Крім того, поліпропілен не горить, а плавиться - так можна навіть розмістити килим біля каміна. Важлива інформація для людей, які страждають на алергію: на матеріал не нападають бактерії, грибки чи молі.

Поліпропіленові килими ідеально підходять для приміщень, що інтенсивно використовуються, наприклад, вітальні, дитячої кімнати чи кухні. Завдяки стійкості до пошкоджень, вологи та довговічності кольорів, їх можна успішно використовувати протягом багатьох років.

Килими з інших синтетичних волокон

Синтетичні волокна - це не тільки поліпропілен. Також варто звернути увагу на поліамідні килими, властивості яких дуже схожі з властивостями поліпропілену. З іншого боку, акрилові килими, як і поліпропіленові, чудово імітують шерсть. Килими з поліестеру також схожі на вироби з натуральних тканин, а також м'які і приємні на дотик.

Варто звернути увагу на віскозні килими. Віскоза - це тип волокна, що є результатом хімічної обробки целюлози, що означає відмінну якість. На відміну від попередніх прикладів, килими з віскози не дуже приємні на дотик, але вони компенсують цей мінус за допомогою інших переваг, таких як висока стійкість до забруднень та пилу. Ви також можете розпізнати їх за інтенсивними кольорами. Завдяки цим властивостям вони ідеальні, наприклад, у залі.

Як вибрати розмір килима?

Розмір також грає важливу роль. Іноді люди роблять помилку, бажаючи покрити всю підлогу. Килим у їдальні не повинен «заважати», тому варто зробити його довше з кожного боку столу приблизно на 1 м. Ця перевага зменшується у випадку з журнальним столиком у вітальні - килим під ним повинен виступати приблизно на 30 см з кожного боку. Найкраще, якщо він на 10 см вужчий від ширини коридору і приблизно на 40–60 см коротший від його довжини. У дитячих кімнатах слід уникати невеликих килимків, оскільки вони призначені для захисту дитини від падінь та забезпечення комфортної гри. У спальні центральне місце займає ліжко, а килим під ним повинен бути приблизно на 0,5 м виступати з усіх боків.