Кожен бджоляр повинен вправно розпоряджатися своїм часом та роботою на пасіці. Для того щоб гарно організувати свій бізнес, потрібно придбати всі необхідні типи товарів, та обладнання для пасіки. Перш за все купують бджолярі будинки для бджіл. Саме там комахи зможуть жити, розвиватися та робити мед. В магазинах сьогодні представленні різні варіанти, серед яких кожен покупець може знайти гарні вулики.

Вулик бджолиний — Все про бджільництво | Сильна пасіка

Перш ніж придбати для пасіки будиночки для бджіл обов'язково потрібно ознайомитися з усім представленим асортиментом та обрати гарні варіанти. Серед усіх запропонованих видів вуликів, потрібно звернути увагу на такі самі популярні моделі:

  1. Вулик лежак. Таке приладдя сьогодні часто обирають досвідчені пасічники. Конструкція цих виробів цілісна, а розміри великі. Відомо що саме завдяки таким видам вуликів пасічникам набагато простіше та легше збирати мед.
  2. Вулики Дадан. Саме такі вироби дозволяють одночасно вміщувати велику кількість бджіл. Рекомендується купувати ці товари для великих господарств.
  3. Вулик Рута – це вертикальний варіант будиночку, з великою кількістю поверхів для комах. Один вид такої домівки може вміщувати до 10 рамок. Дані види товарів відрізняються невеликою вагою, тому пасічники можуть нарощувати та при необхідності завжди переміщати будинок бджіл з місця на місце.

Кожен з цих типів вуликів відрізняється своїми особливостями та характеристиками, тому завжди потрібно звертати увагу й на цей показник.

Особливості вуликів

Для того щоб зрозуміти скільки потрібно придбати вуликів для пасіки, потрібно знати точно скільки всього там буде розміщено родин. Пасічник розраховує скільки часу він зможе приділити веденню такого господарства. Зрозуміло, що чим більше буде родин бджіл, тим й більше потрібно буде встановлювати будинків на пасіці. Найкращим варіантом буде купівля вуликів з можливістю надалі нарощувати необхідну кількість поверхів, для розміщення нових сімей бджіл.

Сучасні вулики виготовляють сьогодні із різних матеріалів, в тому числі з дерева та пінополістиролу. Кожна обрана модель будинку для комах має свої особливості та переваги. Вивчивши усі характеристики товарів кожен пасічник зможе одразу обрати найкращий варіант для свого господарства.

Ознайомитися з усім асортиментом вуликів, а також дізнатися про них більше можна у компанії Ваша Пасіка. Менеджери завжди допоможуть при необхідності обрати найкращі варіанти для вашої пасіки.