Якщо ви вирішите убезпечити ваше житло новими вхідними дверима, то неодмінно зіткнетеся із складністю їх вибору. Асортимент рясніє кількістю різних моделей, пропонованих виробниками і трейдерами. Зараз найбільш популярні металеві вхідні двері. Та не завжди їх якість тотожна високій ціні.

При виборі особливу увагу зверніть на наступні характеристики:

  • захищеність від несанкціонованого проникнення;
  • рівень термо- і звукоізоляції;
  • пожежна безпека;
  • естетичний зовнішній вигляд.

Якість вхідних дверей прямо позначається на безпеці вашого житла. Багато в чому вона залежить від товщини металевого листа і надійності замку.
Оптимальна товщина лицьового аркуша металу повинна знаходитися в межах 1,2-2,0 мм. Дешеві бляшані двері легко зламуються. А двері з товстим металом коштують дорожче і, через велику вагу, кріпляться на важелі, а не на петлі. Вони більше підійдуть для заміського будинку або дачі. Щоб двері не просідали, їх вага не повинна перевищувати 120 кг. Міцність вхідних дверей тримається на внутрішніх ребрах жорсткості.

Приховані або захищені антизрізні петлі істотно збільшують надійність вхідних дверей. При вазі полотна понад 70 кг буде потрібно 3-4 петлі.
Зазор між дверним полотном і коробом повинен бути прихований притворами – виступаючими краями полотна. А щілина між дверним прорізом і коробкою закривається наличниками. Цільногнута дверна коробка міцніше зварена, а тому краща.

Вхідні двері – одне з найуразливіших місць будь-якого житла

Зазвичай злодії не зламують їх, а використовують відмичку. Тому надійність замка грає величезну роль. На думку фахівців, кращі з них – це циліндричні з високим захистом, сувальдні, або сейфові, і комбіновані – поєднують два замки, наприклад, сувальдний і циліндровий. Заміський будинок краще довірити крабовим замковим системам.

Теплоізоляція та звукоізоляція дверей залежить від матеріалу їх наповнювача. Це може бути, наприклад, мінеральна вата або пінополістирол. Ущільнювачі по периметру двері і її зовнішнє покриття (дерево, МДФ) також покращують ізоляцію.

Зовнішній вигляд вхідних дверей вибирайте на свій смак, так, щоб, заходячи в квартиру або залишаючи її, ви отримували тільки позитивні емоції. Купувати двері у виробника завжди дешевше і надійніше.