Нестримно зростаючі ціни на природний газ та інші енергоносії істотно ускладнюють завдання опалення приватних житлових будівель в зимовий період. Будь-який з традиційних варіантів не вирішує проблему, тому в якості дієвої альтернативи багато хто робить вибір на користь енергозберігаючих технологій теплових насосів, функціонування яких не залежить «від держави». Інвестиція є одноразовою і досить швидко окупається, оскільки відпадає необхідність купувати дорогі енергоносії в подальшому.

Якщо зверніться в компанію» Енерго Х", то вам не тільки підберуть адекватний тепловой насос, але і доставлять, змонтують, запустять і візьмуть на всебічне сервісне обслуговування. Всі подробиці читач дізнається, клікнувши по посиланню. Подумавши. Це дійсно вигідна пропозиція.

Про важливе

Енергозберігаючі технології в Україні Актуальні, як ніколи раніше. Теплові насоси функціонують за однією з трьох схем: земля-вода, вода-вода, повітря-повітря. Найперспективнішою вважається перша з них, оскільки на великих глибинах температура круглий рік залишається постійною і знаходиться в межах 5...10 градусів вище нуля.

Ефективність обладнання даного типу оцінюється на основі витрат електрики на виробництво умовної одиниці тепла. Для наочності використовують спеціальний коефіцієнт»сміття". В ідеалі він повинен прагнути до п'яти. Фактично, значення може бути і вище, але без урахування природних втрат.

Ще одна тонкість, пов'язана з установкою теплових насосів, стосується облаштування системи опалення, як такої. В даному випадку доцільно використовувати рішення з найменшими енергетичними витратами, наприклад, водяні теплі підлоги.

Для отримання бажаного ефекту досить розігріти теплоносій до 35 градусів. Алюмінієвим радіаторів потрібно вдвічі більше. З технічної точки зору проблеми не існує, оскільки тепловий насос здатний видати необхідну температуру, але в цьому випадку неминуче знизиться коефіцієнт ефективності «сміття». Відразу з'являється питання-наскільки низько? Для точної відповіді потрібні розрахунки, які зможуть зробити лише фахівці. Енергозбережувальні технології - це майбутнє нашої країни.