Починати правильне харчування необхідно вже з самого раннього віку. Так, в 6 місяців малюку можна починати давати напівтверді продукти, як правило, це овочеві пюре. Дитина в цьому віці починає проявляти інтерес до чогось нового. Обов'язок батьків – задовольнити цю потребу, а саме зробити раціон своєї дитини різноманітним і разом з цим, зберегти йому здоров'я. При цьому замовляючи дитячі дитяче харчування на сайті http://shop.hipp.ua/ Shop Hipp, можна відмінно заощадити.

Поспішати і відразу ж починати годування з ложечки необов'язково, так як не всі діти це люблять. Щоб з'ясувати, що дитині подобається, а що ні, можна щодня давати йому пробувати щось нове. З овочів можна дати кабачок, цвітну капусту, зелену квасолю, буряк, шпинат, гарбуз, також можна дати деякі фрукти. Якщо чаду не подобається годування ложкою, можна в молоко поступово додавати овочеві і фруктові суміші. Однак ложка незабаром повинна стати постійним супутником харчування, щоб малюк звик до цього.

А ось вживання жита і пшениці в ранньому віці слід уникати, так як дані продукти містять в собі глютен, через якого може порушитися робота кишечника. Продукти багаті клітковиною (ріпа, перець, селера) також потрібно обмежувати.

В 7 місяців дитині можна вводити в раціон рослинні білки і жири

При готуванні супу можна додавати чверть ложки рослинної олії або яєчного жовтка. А фрукти варто починати пробувати в 8 місяців, коли також приходить черга кисломолочних продуктів (кефір і сир).

Не варто відразу всі продукти ставити на стіл перед малюком, потрібно, щоб дотримувалася черговість, в іншому випадку він з'їсть тільки ті продукти, що йому подобаються. Також під час їжі дитина повинна вчитися того, як потрібно себе вести за столом, включаючи правильне поводження зі столовими приборами. Поглинання їжі повинно проходити в спокійній атмосфері, без зайвих слів та ігор за столом.

У 9 місяців пора вводити нежирне м'ясо

Це кролик, індичка, або яловичина. Дієтичні сорти м'яса дитячий шлунок зможе добре переварити, і вони підуть тільки на користь. М'ясо потрібно малюкові щодня, а раз на тиждень можна замінювати його рибою. До 11 місяців потрібно починати давати вершкове масло, зелень, сметану.

Вранці їжа повинна бути більш калорійною, ніж в інший час

Кращим блюдом для дитячого сніданку буде гречана каша з молоком. У разі якщо у дитини є зайва вага, не варто давати йому вівсяну кашу. Манка не несе значущою користі для організму дитини, вона більше підходить для різних запіканок.

Ключем до здорового харчування дитини, є різноманітність

Потрібно постаратися за 4 прийоми їжі в день надати своєму малюкові все необхідне різноманіття вітамінів, які послужать фундаментом здоров'я в його подальшому житті.

У рік дитину необхідно переводити за загальний стіл, його організм готовий до того, щоб припинити вживати грудне молоко і молочну суміш.