Коли людина хоче подбор акб по марке авто, іноді недостатньо просто зайти в інтернет-магазин makb.com.ua і вибрати з найширшого асортименту. Адже висока ймовірність вибрати щось не те, навіть якщо перед цим годинами сиділи на форумах і шукали рад, як правильно вибрати акумулятор для автомобіля. Дійсно, в інтернеті можна знайти десятки слушних порад, які дозволять вибрати стоїть варіант, який підходить для ваших цілей. Але, досить велика кількість і непотрібних порад, які не мають ніякого відношення до правди. Розглянемо з вами найнепотрібніші поради під час вибору АКБ.

Дата виробництва акумулятора

Багато порадники, які самі мало знають в цій темі, вважають, що акумулятор обов'язково повинен бути свіжим. Дійсно, купувати щось нове і свіже подобається нам психологічно, але акумулятор - це не хліб, тому не обов'язково купувати прям з конвеєра.


А вся справа в тому, що найбільше акумуляторів продається в зимову пору року, а якщо вони не продали в цьому році, то без проблем зможуть дочекатися наступного сезону. Різниця тільки в тому, що технології постійно розвиваються і справа в тому, що батареї минулого року будуть гірше за своїми технічними характеристиками, а ось час їх абсолютно не змінює. Всі акумулятори мають мінімальний розряд в стані спокою, тому не потрібно хвилюватися, що якщо АКБ створювався рік тому, то ви купите повністю розряджений акумулятор.


Таким чином, дата відіграє другорядну роль і не відноситься до основного критерію під час вибору батареї. Якщо до вашого вибору буде запропонована два акумулятора з різною датою виробництва, то звертайте увагу не на дату виходу з конвеєра, а на технології, які застосовувалися під час виробництва.


Вага акумуляторної батареї

Дурним радою є і перевірка маси - вага акумулятора. Якщо дотримуватися такої ради, то доведеться вам передергать не один десяток батарей. Тим більше не потрібно забувати, що кожен виробник має унікальні технології на пластині і корпусі, тому навіть при однаковій ємності вага може бути різним. На вагу може впливати наявність ребер жорсткості зовні і всередині корпусу, форма і розмір ручки, використовуваний матеріал і т.д. Навіть якщо ви побачите в різниці ваг, що недолив буквально 10-20 грам електроліту, то це ніяк не відобразиться на експлуатаційних властивостях.


Щільність електролітів

Є основним параметром, який дозволяє визначити рівень заряду акумуляторної батареї. Стосовно точності вимірів щільності перевершує навіть завмер напруги. Але з огляду на той факт, що 99 акумуляторів ставляться до які обслуговує, то перевірити щільність неможливо. А якщо і буде, що обслуговується, то навряд чи якийсь продавець дозволить вам порушувати герметичність акумулятора.
Це три найдурніших ради, які користувачі можуть знайти в інтернеті. Фахівці інтернет-магазині "MIGEL" завжди готові підібрати ідеальне рішення, яке буде підходити для вашого авто.