Щоб вибрати ідеальний вішак для певного типу одягу, слід врахувати декілька факторів. Необхідно звернути увагу на форму, розмір або характерні конструктивні особливості, що визначають призначення. Якісний вішак для одягу ви можете придбати за посиланням.

Форма

За формою можна виділити:

  • профільні (розширені) вішаки - рекомендовані для важкого та верхнього одягу, такого як пальто, куртки, жакети. Завдяки розширеній конструкції кронштейна та відповідно підібраній довжині, профільовані вішалки забезпечують оптимальне розташування делікатних матеріалів та запобігають їх деформації.
  • з плоским профілем - стандартна товщина плоскої вішалки становить близько 1 см, що є ідеальним компромісом для підвішування більшості видів одягу при економії місця в гардеробі. Плоский профіль особливо підходить для жіночого гардеробу, адже легка форма вішалки ідеально поєднується з блузками або сукнями.
  • формовані - для сорочок варто розглянути формовані вішалки (з'єднані під кутом), що позначиться на правильному розташуванні коміра.
  • вузький профіль - найкращим прикладом буде дуже тонка велюрова вішалка (флокована). Її товщина вдвічі більше стандартної, що дозволяє ще більше використовувати наявний простір в гардеробі.

Розмір

Вибравши конкретну форму вішака, важливо скорегувати їх по довжині. Один і той же розмір вішалки підійде не для всіх розмірів одягу.

Щоб з’ясувати проблему, розглянемо, наприклад, вішалку для пальто. Застосування занадто великої моделі стосовно розміру одягу виштовхне рукави. З іншого боку, занадто коротка вішалка не буде підтримувати ті ж рукави в оптимальній формі. Тож ідеально підібрана вішалка для пальто - коли рукави не виходять за межі пошиття.

Використання

Певні типи вішаків розроблені для виконання конкретних функцій. Найкращий приклад - вішалки, які стануть очевидним вибором для підвісу спідниць і штанів. Затискачі встановлені на поперечині, і ви можете регулювати їх по довжині. Хоча самі затискачі гарантують надійне зчеплення, їх часто додатково оснащують спеціальними вставками, завдяки яким одяг не зморщується.

До речі, варто згадати, що для підвішування штанів також підійдуть пластикові вішалки з поперечиною, особливо ті, які оснащені губкою, що не ковзає, або дерев’яні вішалки з поперечиною.

У свою чергу, якщо в гардеробі достатньо місця, щоб повісити штани по довжині, варто скористатися дерев’яними затискачами.

Підсумовуючи, правильно підібрана вішалка не тільки виконає свої функції та захистить одяг від небажаних деформацій або складок, але й продовжить термін його служби.