Ви плануєте прогулянку по місту? Обов'язковим елементом, який полегшить вам відвідування нових місць, є міський рюкзак. Давайте поговоримо про те, на які параметри потрібно звернути увагу при виборі.

Універсальний рюкзак

Вибираючи міський рюкзак, варто пам'ятати, що модель не повинна бути занадто громіздкою. Він повинен бути містким, але в той же час легким і естетичним. Ви йдете у місто, а не в гори.

Місткість вимірюється в літрах. Вам буде достатньо рюкзака ємністю 20-30 літрів. Найчастіше така модель вибирається і для коротких поїздок. Модель більшого об’єму, наприклад, на 30-35 літрів, підійде для одного дня активного огляду визначних пам'яток.

Конструкція

Менші моделі мають м'які системи підтримки, а поясний ремінь досить короткий. Така модель зазвичай має містке основне і кілька внутрішніх відділень. Бічні кишені зазвичай дрібні. Як правило, це маленькі сітчасті отвори, куди можна вставити карту, воду або невеликий перекус.

Також варто звернути увагу на систему підтримки

Насправді, від цих характеристик залежить, чи буде ваш хребет напружуватися після носіння протягом декількох годин. Краще вибрати міський рюкзак з системою регулювання. Пізніше ви можете налаштувати параметри відповідно до ваших індивідуальних потреб. Ремені, в свою чергу, повинні бути покриті спеціальною повітропроникною сіткою. Ця функція буде особливо корисна при надяганні рюкзака на відкриті плечі. Система підтримки повинна бути простою у використанні.

Матеріал

Нарешті, слід перевірити матеріал, з якого зроблений рюкзак. Найчастіше це синтетичні тканини, які спеціально створені для рюкзаків. Вони стійкідо всіх типів пошкоджень. Ви також можете вибрати чохол, який ефективно захистить рюкзак від вологи. Зрозуміло, потрібно враховувати шви. Вони повинні бути дуже міцними, щоб під впливом ваги не виникали розтяжки.

Додаткове обладнання

Якщо ви їдете влітку в Азію, варто відзначити, що в багатьох регіонах переважає сезон дощів. Та це не означає, що ви повинні відкласти подорож. Щоб належним чином захистити вміст рюкзака від непередбачуваної погоди, можна вибрати дощовик або водонепроникну модель. Тоді ви будете впевнені, що вода не потрапить в ноутбук, який знаходиться в рюкзаку.

Перш ніж вибрати туристичний рюкзак для міських екскурсій, варто задуматися про його місткість і матеріал, з якого він виготовлений. Не варто перебільшувати з розміром. 25-літрова сумка - все, що вам потрібно для одноденної поїздки. Також слід звернути увагу на шви. Вони повинні бути міцними, щоб під навантаженням випадково не виникали розтяжки.