В інтер'єрній моді кардинальні зміни та поява нових напрямків відбуваються повільніше, ніж на ринку одягу, взуття та аксесуарів. Але тут також формуються цікаві тенденції, варті вашої уваги. Посилення ролі килимів у оздобленні житла вважається одним із найвиразніших трендів 2021 року. Експерти впевнені, що це явище буде активно розвиватися, і радять використовувати художній потенціал текстильних виробів для створення цікавих дизайнерських рішень.

Актуальні візерунки

Вибір принтів залежить від стилю кімнати. Але в останні роки активно розвивається популярність еклектичних інтер'єрів, для яких характерне поєднання елементів із різних напрямків та періодів. Тому, фахівці спробували визначити універсальний килим, що гармонійно доповнює більшість стилів. Переможцями у цьому рейтингу стали вироби з класичними та східними візерунками.

Будь-яке правило має винятки. Класичні та східні орнаменти не пасують до ультрасучасних стилів хай-тек і мінімалізм. Для таких інтер'єрів дизайнери радять вибрати килим із абстрактним чи геометричним візерунком. Вдалим варіантом стане монохромне рішення.

Модні відтінки

Фаворитом 2021 року став синій. Експерти радять використовувати різні відтінки кольору. Не обмежуйтесь монохромними варіантами чи універсальними поєднаннями синього з блакитним та сірим. В тренді контрастні мікси з жовтою і помаранчевою гамою.

Зберігає високі позиції в рейтингах популярності рожевий. Стильно та вишукано виглядають поєднання різних відтінків кольору, особливо лавандових та фіалкових. Прихильникам яскравих контрастів експерти радять мікси рожевого з м'ятною і зеленою палітрою.

У цьому році зросла популярність сірих килимів. Це ахроматичний колір, він універсальний і вдало поєднується із різними відтінками холодною та теплої гами. В тренді земляна палітра: коричневий, пісочний, теракота.

Популярні фактурні рішення

Дизайнери вказують на нечувану раніше свободу вибору довжини ворсу. Високим попитом користуються килими ручної роботи і машинної в'язки. Виробники пропонують великий асортимент синтетичних та природних матеріалів. Вибирайте варіанти з урахуванням власних смаків.

Варто окремо згадати про цікавий тренд — популярність антикварних килимів. Такі вироби коштують дорого, адже у гарному вигляді збереглася обмежена кількість зразків ручної роботи. Виробники пропонують альтернативу. Це нові вироби зі штучним ефектом потертості та вицвілих під сонячним промінням кольорів. Такі килими користуються надзвичайною популярністю і стануть виразною «‎родзинкою» інтер'єру.