Діджиталізація є загальним явищем - в даний час Інтернетом користується понад 4,5 мільярда людей. Тож кіберпростір став для них другим домом. Однак, хоча в реальному світі люди захищають свою квартиру, інвестують в сучасні протизламні двері та вікна, і нарешті - захищають свої гроші та особисті дані, вони часто забувають про подібні заходи безпеки в Інтернеті або просто не знають, як безпечно ним користуватись. Кібербезпека group-fs.com в Україні забезпечується завдяки таким компаніям, як "FS Group".

Отже, кібербезпека повинна бути пріоритетом для країн та компаній, а також для звичайних користувачів

Що це? Цей термін означає технології, практики та процеси, призначені для захисту інформаційних мереж, даних та програм від пошкодження, несанкціонованого доступу та хакерських атак.

5 лютого відзначається День безпечного Інтернету, але не лише цього дня ви повинні подбати про безпеку в Інтернеті. Варто постійно пам’ятати про це і виробляти деякі корисні звички. Застосування принципів безпечного використання Інтернету, дозволить вам уникнути найпоширеніших загроз у віртуальному просторі.

Конфіденційні дані в Інтернеті та безпека

Ви повинні пам’ятати, що коли ви розміщуєте конфіденційні дані в Інтернеті, вони стають загальнодоступною інформацією. Чим менше ви розміщуєте повідомлень, тим краще. Однак бути повністю анонімним неможливо. Безпечний Інтернет включає заходи, що мінімізують ризик потрапляння даних у чужі руки. Щоб захистити їх належним чином необхідно:

  • використовувати програми для шифрування даних - завдяки їм, без відповідного пароля, про який ви знаєте лише ви, прочитати нічого не вдасться;
  • створювати резервні копії найважливішої інформації в ІТ-хмарах.

Як створити надійні паролі, які підвищать кібербезпеку?

Середній користувач має десятки облікових записів, створених в Інтернеті, наприклад, банківський рахунок, профілі в соціальних мережах та тематичних форумах або кілька поштових скриньок. Усі облікові записи повинні мати довгі, складні паролі. На жаль, статистика показує, що слабкі паролі все ще найпоширеніші, і хакерам достатньо декількох хвилин, щоб їх вгадати.