Благодійна допомога від найбільшої аптечної мережі України «Подорожник»* вже прямує до антарктичної станції «Академік Вернадський» на борту флагмана українського науково-дослідницького флоту – криголама «Ноосфера».

Yes

Ми, як соціально відповідальна компанія, вирішили з цього року взяти під фарм опіку українську антарктичну станцію «Академік Вернадський,– розповідає керівник відділу зовнішніх комунікацій компанії «Подорожник», Ольга Гречко.– В межах цього важливого проекту ми передали не тільки ліки для станції, а це – запас препаратів з понад 1000 найменувань. Ай обладнання, техніку і розхідні матеріали. Це було доволі непросто зробити, навіть нашим досвідченим фармацевтам. Адже треба було, разом з лікарем станції,наповнити аптечки на всі випадки життя. Крім того, ми надали меблі для оновленого мед кабінету та програмне забезпеченнядля здійснення якісного обліку препаратів. Протягом експедиції найдосвідченіші фармацевти мережі будуть постійно на зв’язку з лікарями криголама та станції: надаватимуть консультаційну допомогу, ділитимуться досвідом, напрацьованим за понад 20 років роботи в мережі «Подорожник». Ми побудували найбільший фармрітейл України, а тепер нам випала можливість відкрити ніби «Першу полярну аптеку». Дякуємо нашим партнерам,  ДУ НАНЦ за цю можливість.

Yes

Ще жодна експедиція, певно, не мала такої потужної фармацевтичної підтримки, – каже Василь Матковський, лікар 27-ої УАЕ. – Моя особлива подяка компанії «Подорожник» – за медичний кабінет. Меблі іустаткування ще прямують на станцію на борту «Ноосфери», а ми з командою вже продумуємотехнічну реалізацію і процес їх монтажу. Сподіваюсь, що здоров’я у всіх учасників експедиції будевідмінним, і з полиць я доставатиму лише вітаміни.Я впевнений, з такою потужною підтримкою 27-а Українська антарктична експедиція почуватиметься в повній безпеці, і працюватимемаксимально продуктивно.

Yes

На фото: Макет меблювання мед кабінету на станції «Академік Вернадський»

Також «Подорожник» укомплектував запас ліків для мед кабінету на дослідницькому судніДУ НАНЦ:

Перший рейс «Ноосфери» триватиме близько 2-х місяців, і за такий час в дорозі може статися все, що завгодно,– говорить Сергій Носенко, лікар команди криголаму. – Антарктида – це найвіддаленіший континент, де на сьогодні працюють українці, і мивдячні компанії «Подорожник» за надану експедиції фарм допомогу. Приємно відчувати, що навіть так далеко від Батьківщини нас підтримують земляки.

Yes

На фото: Сергій Носенко, лікар криголама «Ноосфера»

Yes

На фото з ліва на право: Василь Матковський, лікар 27-ої УАЕ; Євген Дикий, директор ДУ НАНЦ; Тарас Коляда, виконавчий директор компанії «Подорожник» – під час передачіфарм вантажу на борт дослідницького судна «Ноосфера», м. Одеса

*Під «Мережа аптек Подорожник» слід розуміти аптечні заклади групи компаній (корпорації) «Подорожник», що є найбільшою мережею аптек України за кількістю аптечних закладів станом на 01.02.2022 за даними експертно-аналітичного дослідження, проведеного на замовлення ТОВ "КЛІКІС".