Екосольвентні принтери представляють собою пристрої, які використовуються для друку зовнішньої реклами, інтер'єрної реклами, також їх часто використовують для широкоформатного художнього фотодруку. Вони можуть використовуватися для друку на полотнах, шпалерах, фотопапері.

Особливості екосольвентного принтера

Для таких принтерів обов'язкове застосування спеціальних екосольвентний чорнила, які використовують при новітніх технологічних пристроях, для струменевого цифровий друку. Такі принтери дозволяють отримати фотореалістичні відбитки, у них дуже висока зносостійкість, світлостійкість. Для них головне, щоб виріб прослужило, як можна довше в різних об'єктивних умовах.

Екосольвентний друк - один з новітніх видів друку за допомогою особливих чорнила. Популярність технології характеризується високою якістю друку, зображення виходить чітким і яскравим, а особливості є те, що чорнило не виділяють запаху і мають особливою стійкістю. Вони мають особливий фарбувальний пігмент і розчинник сольвент, ці зображення цілком можуть бути використані на відкритому просторі, навіть якщо спостерігається вологість. Серед переваги екосольвентний друку можна виділити те, що їх можна наносити на поверхню таких матеріалів, як банер, папір, плівка, рулонний пластик, фотопапір.

Основні моменти вибору екосольвентного принтера

Однак найчастіше актуальна друк на банері, це універсальний матеріал, його використовують для інтер'єрної та зовнішньої реклами. Друк на плівці найчастіше використовують для оформлення вітрин магазину, для брендування, зображення вдається нанести на будь-яку поверхню і якість друку виправдає будь-які очікування замовників. Також можна виділити друк на тканині прапора, тобто для створення прапорів, друк на полотні, на фотопапері.

Перевагою такого принтера є те, що він може бути встановлений в приміщенні, йому не потрібно ніяких додаткових витяжок, вентиляції, адже для вироби використовуються фарби, які містять летючі речовини, що завдають шкоди організму. Однак особливістю залишається досить довгий висихання фарби, але друк повністю безпечна в роботі, не впливає на здоров'я. Правильний вибір принтера обумовлюється тими завданнями, які буде виконувати пристрій. Вибір залежить від того, який формат ви збираєтеся обробляти і для яких цілей використовувати, також велику роль гра і частота використання. Джерело: https://www.azo.od.ua/catalog/printers/ecosolvent