Українські вишиванки сьогодні користуються великою популярністю не тільки в Україні, але і за кордоном. Це стильні, патріотичні та унікальні речі, які повинні бути в гардеробі кожної сучасної жінки. Етно стиль і неповторні орнаменти, якісні матеріали і професійний крій – невід'ємні складові вишиванок. Жіноче вишите плаття виглядає ошатно і елегантно, у ньому кожна пані зможе відчути себе жіночною і витонченою.

Особливості вибору стильної вишиванки для жінок

У вишиванках ходять не тільки на свята, але і у будні дні. Дизайнери пропонують величезну різноманітність моделей, які відрізняються стилем, кроєм, довжиною виробу і рукавів, орнаментом і кольором. Для пошиття використовуються якісні тканини, це, в основному, льон, бавовна, домоткане полотно, віскоза та ін.

У патріотичній вишитій сукні жінка виглядає карколомно і сучасно, тому такий наряд повинен бути в гардеробі кожної модниці. Варто відзначити, що вишитий одяг чудово поєднується з іншими базовими речами незалежно від стилю і кольору.

При виборі вишитої сукні рекомендується звернути увагу не тільки на вартість і марку виробника, але і правильно підібрати розмір, потрібну довжину подолу і рукава, колір і тип вишивки (ручна або машинна, хрестиком або гладдю). Українські стильні вишиванки жіночі – це унікальне поєднання смаку і стилю, жіночності і харизми, впевненості і витонченості.

Сучасні жіночі вишиванки: популярні моделі

Перш, ніж придбати жіночу вишиванку, слід ознайомитися з її різновидами. Наприклад, за типом крою розрізняють вишиванки з плечовими вставками, кокетками, кроєним рукавом, туніки і футболки.

В залежності від довжини виробу розрізняють довгі й укорочені моделі. Може також відрізнятися спосіб застібання, крій рукавів, форма коміра та ін. Особливих вимог за вибором «правильної» вишиванки немає, слід купувати ту модель, яка найбільше сподобалася.

Сміливі та впевнені в собі молоді жінки вважають за краще носити вишиванки яскравих і насичених кольорів з багатою вишивкою. Дами у віці купують моделі більш приглушених тонів, в них вони виглядають привабливо, свіжо і модно. Для маленьких дівчаток можна підібрати рослинну вишивку, наприклад, калину, яка є символом жіночності та сили.

Вартість виробу залежить від багатьох факторів, серед яких марка виробника, використовувані матеріали, тип вишивки, розміри та ін. Вишивка з натуральних бавовняних або лляних матеріалів з ручною вишивкою буде коштувати дорожче, ніж з машинною.

Застосування інноваційних технологій і новітнього швейного обладнання дозволяє отримувати дійсно якісні вишиті речі, причому складно відрізнити ручну вишивку від машинної. Для вишивання орнаменту використовуються акрилові або шовкові нитки різноманітних кольорів, які повинні гармоніювати з основним фоном. Щоб жінка не вибрала: сукню, спідницю або блузу, вона буде виглядати у вишитому одязі стильно, жіночно і красиво.