Чудовий напій, про який не тільки знають, а й вживають тепер практично по усьому світі прийшов із далекого Китаю. Багато століть тому чай, а саме про нього йде мова, використовували там спочатку як лікарський засіб. Згодом, він став улюбленим питтям без якого не проходило жодного дня. Було створено, навіть, спеціальну церемонію чаювання. Вона складається із багатьох деталей і має безліч нюансів, які для людини непосвяченої будуть не зовсім звичними та не дуже зрозумілими.

Особливості церемонії чаювання

Для церемонії потрібно мати, перш за все, спеціальний столик, що має назву чабань. Компанія New Tea пропонує чабань купить разом із комплектами чудового посуду і, звичайно ж, дивовижними, неповторного смаку чаями. Вибрати дерев’яний столик зовсім просто. Достатньо зайти на офіційну веб-сторінку фірми та, переглянувши електронний каталог, замовити виріб, який прийдеться до «смаку».

Усі вироби мають різну форму та розміри. Невеликі, круглі, діаметром усього сантиметрів тридцять, підійдуть для чаювання в колі найближчих друзів або рідних людей. А їх, як ведеться, багато не буває. Якщо любителів вишуканого обряду буде чимало, то краще мати у своєму арсеналі прямокутну дошку максимальних розмірів.

Є й квадратні вироби. Найчастіше їх випускають у вигляді оригінальних скриньок. Вони легко складаються та розкладаються. З ними зручно робити виїзди в будь-яке місце, навіть на природу. В саду або на почесному місці у домі можна поставити овальну чабань. Зазвичай, ці досконалі вироби виготовляються майстрами цієї справи і є справжніми витворами рукотворного мистецтва.

Як обрати чабань?

    Обираючи столик слід знати, що роблять їх із різних матеріалів. Це може бути:
  • дерево;
  • фарфор;
  • кераміка;
  • метал, інші.

Найпоширенішим у цьому списку вважається дерево. Використовуються майстрами різноманітні породи. Одна з них - венге. Кольори також мають багату палітру, від золотисто-коричневого до темних відтінків та ще й з чорними прожилками, що дарують виробам неабиякий привабливий вигляд.

Користується популярністю також бамбук. Такі предмети легкі, зручні в користуванні, дуже практичні. Адже матеріал не розмокатиме, навіть при чаюванні кожного дня, а зовнішній вигляд не втрачає своєї привабливості. Який саме варіант обрати, вирішувати гостинному господареві. Параметри та наявність у магазині вказані біля кожного товару.