Практика впевнено підтверджує той факт, що сучасні водії стали набагато уважніше ставитися до оформлення страхових полісів, ніж ще кілька років тому. Прийшло розуміння того, що, страховка грин карта, як один з варіантів, це не просто документ, який можуть зажадати співробітники дорожньої інспекції, тому його краще оформити, щоб уникнути штрафу. Страховий поліс – це реальна можливість істотно скоротити витрати в тому випадку, якщо автомобіль потрапить в ДТП. Причому, з огляду на досить і досить значний перелік варіантів страховки, пропонованих спеціалізованими компаніями, є можливість застрахувати шкоду не тільки по відношенню до своєї машини, але і другого учасника аварії. Про це докладніше.

Як вибрати поліс

Фахівці поряд з досвідченими автомобілістами рекомендують відштовхуватися від наступних моментів:

  1. Тип страховки. Простими словами, які саме страхові випадки вона покриває. Є сенс з максимальною увагою підійти до цього питання, тому що у випадку непередбаченої ситуації, оплата буде відбуватися саме з урахуванням зазначених моментів.
  2. Тривалість. Тут все залежить від уподобань водія. Максимальний термін, на який можна оформити страховий поліс, 1 рік.
  3. Кого вписувати. У страховку варто вписувати всіх, хто має право на керування даним транспортним засобом. Рішення допоможе уникнути неприємних моментів в разі настання страхового випадку.

Як відбуваються виплати

Значна кількість реальних прикладів впевнено показує, що гроші готівкою, як правило, страхова компанія не віддає. Це може бути переказ на рахунок, за умови надання офіційних документів (квитанції, чеки та інші приклади). Альтернативний варіант: ремонт авто після ДТП на СТО, які рекомендує страхова компанія. У цьому випадку витрати оплачуються безпосередньо страховою.

Важливо врахувати, що в залежності від провини водія в ДТП, розраховується і відсоток покриття збитків. Як варіант, страхова компанія може оплачувати тільки певну частину або певний вид ремонту.

Особливості дії

Коли починає діяти страховий поліс? Якщо офіційно, то на наступний день з моменту оформлення. Фактично, страховка починає працювати з моменту внесення оплати. Простими словами, як тільки водій сплатив всі витрати, можна вважати, що машина застрахована. Головне, уважно поставитися до вибору страхової компанії, орієнтуючись на різноманітність пропонованих варіантів і відгуки реальних клієнтів.