Орхідеї https://shop.camellia.ua/ua/view/orhideya-falenopsis-mini-2-vetki дуже гарні квітки, їх пелюстки бувають різних кольорів та форм. Для того, щоб вони довго радували вас своїм цвітінням, треба знати основні правила:

  • Потрібно підібрати правильні добрива, тоді рослина буде здоровою й міцною. Категорично не можна застосовувати підкормку з додаванням азоту. Через нього ви не дочекаєтесь квітів.
  • Зверніть увагу на її вік, це дуже важливо. Для повноцінного цвітіння орхідеї потрібно не менше ніж рік. Якщо квіточка з’явилась раніше, це погано. В неї не вистачить сили, щоб відновитися після того, як бутон відпаде. Через це ваша рослина просто загине.
  • Необхідно своєчасно зволожувати, вона не переносить сухе повітря. Поставте біля горщика де стоїть орхідея, невеличку миску з водою.
  • Не можна пересувати, навіть якщо ви просто віднесете її в іншу кімнату, для неї це буде справжній стрес, листя почне жовтіти.
  • Дуже важливо не заливати, інакше коріння просто загниваються. Коли вона буде в стані спокою, зменшить полив до одного разу в місяць.
  • Якщо ви хочете, щоб орхідея радувала вас бутонами якомога довше, забезпечте її повноцінним світловим днем. Зимою, коли день стає коротшим, придбайте спеціальну лампу, яка буде надавати повноцінне освітлення.
  • Рослина почуває себе добре в приміщенні де прохолодно. В холодну пору року, коли у квартирах вмикають опалення, тримайте горщик трохи далі від батареї. Обов’язково провітрюйте кімнату з квіткою, але не допускайте протягів.

Чому орхідея не цвіте

Ви постійно доглядаєте за рослиною, виконуєте всі її забаганки, але вона так і не цвіте. Причини можуть бути різними, розглянемо основні:

  1. Усе листя почало в’янути, це буває через високі температури в приміщенні, вашій квіточці просто жарко. Також така проблема може з’явитися через те що сонячні промені попадають на листочки.
  2. Старе коріння має здатність відмирати, або згнивати. Через це квітка не може поглинати корисні для неї речовини. Тому і бутони не можуть зав’язуватись.
  3. Ви перезволожили орхідею, якщо бутони розкриються, то вони швидко осиплються. Тому уважно слідкуйте за тим, щоб рослина не перезволожувалась, для неї це шкідливо.
  4. На листі можуть завестись шкідливі комахи, в цьому разі треба терміново лікувати, інакше вона загине.

Яку орхідею вибрати новачкам

Видів гостей із тропіків дуже багато, деякі із них занадто примхливі, а деякі підходять і для початківців. Наприклад, цимбідіум, її не треба так ретельно зволожувати як інші сорти. Вона не боїться перепадів температур. Фаленопсис здатен цвісти більше ніж три місяці. Він легкий у догляді та не потребує особливих знань. Дендробіум, швидко зацвітає, не треба стимулювати до цвітіння. Квіти незвичайні, маленькі, тендітні, мають легкий аромат.