Мінеральний клей для пінопласту Sto підходить для застосування всередині та зовні приміщення. Дозволяє зафіксувати термоізоляційні плити на мінеральних та органічних поверхнях. Має велику силу приклеювання. Відрізняється високою адгезією з поверхнею. Однією з важливих властивостей є стійкість до вологи. Засіб складається з таких компонентів:

  • цементу;
  • гідроксид кальцію;
  • полімерного порошку;
  • мінеральних наповнювачів;
  • загусника;
  • відновника хромату.

Як правильно наносити клей для пінопласту?

Для того, щоб забезпечити стійкість до зовнішніх факторів, засіб потрібно наносити на суху та рівну поверхню. На стінах немає бути забруднень або слідів жирів, які можуть завадити зчепленню з основою. Перед нанесенням потрібно провести огляд поверхні і її підготовку при необхідності.

Наносити клей для пінопласту можна тільки при температурі навколишнього середовища не нижче +5 градусів і не більше +30 градусів. Якщо температура +20 градусів, то час обробки - 60 хвилин.

Клей потрібно розводити водою. На 25 кг достатньо 5,5 л. В підготовану воду додати готову суміш і перемішувати 2 хвилини. Після цього залишити на 3 хвилини і знову перемішувати протягом 30 секунд.

Наносити клей можна двома способами:

  • ручним;
  • механізованим.

Для ручного нанесення використовувати гладкий шпатель, виготовлений з нержавіючої сталі. Для механізованого нанесення потрібна машина, яка наносить дрібнозернисту штукатурку.

Після рівномірно нанесення на поверхню зафіксувати пінопласт і потримати. Поверхня склеювання піно полістирольної плити має складати не менше 50-60 %. Тільки в такому випадку можна забезпечити міцне зчеплення з поверхнею після висихання.

Час висихання залежить від температури навколишнього середовища та відносної вологості. Якщо на вулиці несприятливі погодні умови, тоді потрібно подбати про захист поверхні від води. При сприятливих умовах клей засихає за 24 години. Якщо температура повітря +24, відносна вологість 65 %, то нанесення наступного шару допускається тільки через 24-48 годин.

Під час використання важливо дотримуватися техніки безпеки, та виключити потрапляння клею для пінопласту на шкіру або в очі. Використовувати засоби індивідуального захисту. Після нанесення  та повного висихання засіб є повністю безпечним для навколишнього середовища.

Компанія STO вже быльше 70 років виробляє якісні будівельні матеріали, що доводить присутність компанії на всіх континентах світу