Зовнішнє оцінювання з біології здають школярі, які планують вступати на природничі, медичні, психологічні факультети. Без сумніву кожен прагне дізнатися: як підготуватися до тесту максимально ефективно.

Сьогодні ми поділимося корисними порадами фахівців, розповімо декілька лайфхаків та допоможемо визначитися, чи варто записуватися на курс підготовки до ЗНО з біології.

Чи можна підготуватися до тесту самостійно?

Так, звісно. Проте самостійна підготовка потребує від вас неабиякої самодисципліни, організованості та посидючості. Також варто подбати про якісну теоретичну базу.

Вивчати та повторювати теми можна за шкільними підручниками з біології, або ж офіційними посібниками з підготовки до ЗНО. Додаткові джерела інформації — безкоштовні лекції на YouTube, конспекти, різноманітні тематичні портали.

Особливу увагу варто приділити повторенню вивченого та тестуванню. Час від часу перевіряйте свої знання з пройдених тем. До прикладу, проходячи тести минулих років на офіційному порталі ЗНО.

Ще один ефективний спосіб самостійного навчання — разом із друзями. Тут відкривається дві круті можливості: навчання стає веселішим, а також разом з друзями буде значно цікавіше перевіряти власні знання.

У чому перевага курсів?

Навчання на курсах — спосіб підготовки, який обирає вагома частина школярів та їхніх батьків. Основна його перевага полягає в структурованості знань: ви поступово, тема за темою, засвоюєте матеріал під керівництвом викладачів.

Лекції на курсах зазвичай не втомлюють, адже вони — короткі, інформативні та цікаві. До прикладу, навчальна платформа Skileo збагачує свої уроки візуальними складовими: ви можете бачити, як виглядають клітини, віруси та інше.

Завдяки цьому, інформація засвоюється значно легше. До того ж ви регулярно проходите на курсах тести та зрізи знань: можете відстежувати ефективність засвоєння інформації, вчасно працювати над проблемними та важкими темами.

Підготовка до ЗНО з біології зі Skileo

Онлайн-курси підготовки до ЗНО з біології від Skileo. Реєструйтеся на безкоштовні уроки вже сьогодні.

ЗНО на 180+ балів: лайфхаки та поради

А тепер — думки фахівців про ефективну підготовку до ЗНО з біології. Запам'ятайте:

  • Варто задіювати різні типи пам’яті (у тому числі зорову та слухову). Як візуальні джерела можна використовувати мобільні додатки, інтерактивні ігри та конспекти. Як слухові — аудіолекції.

  • Час на повторення — це важливо. Хоча б 10-15 хвилин декілька разів на тиждень повторюйте нові теми. Це допоможе краще їх засвоїти.

  • Визначте “проблемні” теми. Ті, над якими вам потрібно працювати найбільше. Приділіть їм максимум часу.

А головне — вчіться регулярно, й робіть це у гарному настрої. Тоді й успішне складання тесту більше не буде недосяжною мрією!