У Львові є власний виробник димохідних систем з нержавіючих сталей-компанія «KOMINUS». За привабливою вартістю вона пропонує кілька затребуваних одностінних і двостінних модифікацій, здатних повністю задовольнити існуючий попит. Є можливість виготовлення продукції за технічними завданнями замовників. На всі види виробів поширюється 10-річна гарантія. Вони в точності відповідають вимогам діючої нормативної документації. Клацніть по посиланню https://www.kominus.com.ua/, щоб дізнатися подробиці.

Про димоходи

Промислові димоходи виготовляють з різних нержавіючих сталей, але далеко не всі марки підходять для цих цілей. Горіння палива супроводжується не тільки високими температурами, а й утворенням кислот, що вступають з металами в агресивні хімічні реакції, які в свою чергу провокують корозійні зміни структур. З цієї причини одні вироби служать роками, а інші або швидко іржавіють, або банально прогорають.

Оптимальною вважається сталь 12Х18Н10Т, аналогом якої в «натовській класифікації» є AISI321. Сплав має унікальні характеристики жароміцності, жаростійкості і ударної в'язкості, які зберігаються навіть при температурах, що досягають 900 градусів. Перш за все, це обумовлено високими концентраціями хрому і нікелю, а також присутністю титану, кремнію і фосфору.

В якості альтернативи при створенні систем димовидалення можуть використовуватися марки 08х18н10 (AISI304), 08х17н13м2 (AISI316) і 12x17 (AISI430). Особливістю стали 316 є присутність молібдену, позитивно впливає на антикорозійні, міцнісні та інші характеристики сплаву. Цими димоходами традиційно оснащуються газові та дизельні котли.

У 430-х сталей жаростійкість набагато нижче і знаходиться в районі 450С. з неї, як правило, роблять зовнішні кожухи і витяжки. Допускається виготовлення труб для малопотужних газових котлів, використовуваних в «рваних» режимах. Скажімо, у вихідні в заміських будинках з непостійним проживанням.

Компетентні менеджери виробничої компанії «KOMINUS» допоможуть з вибором оптимальної системи димовидалення під конкретні умови експлуатації.