Катастрофа на Чорнобильській АЕС стала найбільшою за всю історію атомної енергетики. Прямо чи опосередковано вона вплинула на всю планету. Що стосується безпосередніх наслідків, то їх теж чимало. У повітря потрапило понад 9 тонн радіоактивних речовин. Понад двісті тисяч людей змушені були залишити свої будинки назавжди. Велике радянське місто Прип"ять збезлюдніло в лічені дні, ставши примарою та символом катастрофи.

Час в Чорнобильській зоні відчуження зупинився 26 квітня 1986 року. І сьогодні кожному охочому доступна екскурсія в Чорнобиль – можливість із головою зануритися в минуле, перейнятися атмосферою Радянського союзу і на собі відчути весь масштаб подій того часу.

Одноденний тур в Чернобиль

Для цього достатньо скористатися такою послугою компанії «Trips to Chernobyl» – екскурсія в Чорнобиль в рамках одноденного туру. Багато хто вважає, що за день багато можна пропустити та не побачити. Так ось, це не відповідає дійсності! Одноденна екскурсія в Чорнобиль – те, що треба для першого знайомства з зоною відчуження. 12-14 годин повного занурення в унікальну атмосферу. І ціна такої поїздки цілком посильна всім охочим.

Що включає одноденна в Чорнобиль екскурсія?

Поїздка з «Trips to Chernobyl» починається з КПП «Дитятки», де документально оформляється в"їзд на заборонену територію. Наступний за списком – місто Чорнобиль. Тут є кілька знакових місць, які точно слід відвідати:

  • Стела «Чорнобиль»;

  • Комплекс «Зірка Полині»;

  • Музей техніки та робототехніки, що використовувалися при усуненні наслідків вибуху на ЧАЕС;

  • Пам"ятник ліквідаторам.

Після цього йде візит у перше дійсно знакове місце. Село Копачі належить до населених пунктів, які найбільше постраждали від викиду радіоактивних речовин. Зараження виявилося настільки сильним, що було ухвалено рішення зрівняти село з землею. Вціліла лише будівля дитячого садка.

Відвідування місць поблизу ЧАЕС на відстані всього 300 метрів від саркофага є обов"язковим елементом програми, після якого екскурсія до Чорнобиля підходить до найцікавішого – покинутого міста Прип"яті. Тут ви відвідаєте понад десять відомих місць, включаючи «Рудий ліс», парк з атракціонами, центральний універмаг тощо.

Останньою локацією екскурсії є ЗГРЛС «Дуга-1» – надсекретний об"єкт Радянського Союзу. Ця будова вражає своїми грандіозними масштабами та є справжнім нагадуванням про велич проєктів, які реалізовувалися в УРСР.