Статистика говорить про то, що наша країна знаходиться у десятці лідерів по всьому світу за кількістю шанувальників солодкого. Українці за рік в середньому споживають більше 15 кілограмів цукру, що є величезною цифрою і не може пройти повз увагу! Звісно ж, солодке допомагає покращити настрій, зробити свій день кращим, або ж банально заїсти якусь неприємність. Але та величезна кількість, що потрапляє до організму в жодному випадку не йде нам на користь.

Але й зовсім відмовитися від солодкого неможливо. Особливо це стосується діток, які так мило просять щодня у батьків та старших родичів смаколик. Зараз на ринку все більшої популярності набувають корисні солодощі для дітей, які гарантовано приносять користь для організму. При цьому, вони дуже смачні і не стануть причиною харчового стресу навіть для тих діток, які звикли до звичних солодощів і з сумнівом ставляться до нововведень.

Як обрати корисні смаколики і призвичаїти до них дитину?

На перший погляд завдання може здатися, що пройти такий шлях неможливо навіть дорослому, а дитині тим більше. Але насправді діти значно швидше призвичаюються до нових смаколиків у їжі та із задоволенням вживають корисні солодоші. Особливо, якщо асортимент, як у ТМ «КОХАНА», де будь-хто зможе знайти собі щось солоденьке до смаку.

Починати варто з того, що на 100% буде найменшим до смаку:

  • Печиво без лактози, цукру та на кокосовій олії смачне і може похизуватися шматочками фруктів чи ягід, які додають смаку.
  • Гранола з виключно натуральних інгредієнтів гарантовано зможе стати улюбленим сніданком чи перекусом впродовж дня.
  • Корисні натуральні батончики з різними смаками та наповнювачами малюки зможуть брати із собою та влаштовувати собі корисний перекус в будь-який момент.

Що менша дитина, то легше пройде процес заміни корисними солодощами звичних смаколиків. Головне, щоб не виникало моменту категоричного спротиву, а домогтися цього можна в тому випадку, коли батьки на своєму прикладі показують переваги новинки і вживають її разом зі своїми малюками.

Важливий комплексний підхід

Час від часу вживати корисні смаколики можна на початку. Але краще поступово повністю перейти на натуральні солодощі, коли сім'я вже оцінила смакові якості та цілком готова до нового кроку. Наявність вдома корисного перекусу, в якому немає цукру і консервантів стане прекрасним вкладом у здоров'я та гарно позначиться на самопочутті кожного. А енергії менше точно не стане, адже фрукти, насіння та горіхи дадуть повний спектр вітамінів та мінералів для повноцінного щоденного функціонування організму дорослого і маляти.