Українська література посідає почесне місце у світовому художньо-літературному спадку. Змалку ми знайомимося з творами різних жанрів, з безліччю історій видатних українських письменників та народною творчістю, які закладають фундамент майбутнього життєвого досвіду людини. Через книги видатних класичних і сучасних авторів ми:

  1. вивчаємо колорит природи України;
  2. знайомимося з різним людським амплуа;
  3. шукаємо повчальне в буденних справах;
  4. наближаємось до народних традицій;
  5. формуємо асоціації від прочитаного з реальним життям;
  6. впливаємо на світогляд молодого покоління тощо.

Великий асортимент цікавої художньої літератури для дітей раннього віку можна знайти у видавництві «Школа». Серед багатого розмаїття видань для дошкільнят тривалий час популярними залишаються картонки серії «Кращі українські казки».

Українська народна казка, яка оживає для кожного нового покоління

Дитинство — особливий час для малят, коли вони вивчають довкілля, спостерігають за емоціями та поведінкою дорослих, вчаться взаємодіяти зі старшими та з однолітками. Для своєї найменшої читацької аудиторії кожне видавництво прагне дібрати незвичайні способи подання текстової інформації. Адже в дошкільному періоді дітей вражають візуальні образи персонажів з книжок, які вони читають разом з батьками, з мультфільмів або комп’ютерних чи телефонних ігор. Сприйняття маляти чутливе, тож кожен герой повинен не відлякувати, а спонукати до читання, роздивляння форм та кольорів, пошуку нових знань.

Відома казка Солом’яний бичок українською мовою стане чудовим варіантом для того, щоб розпочати самостійно гортати книжечки або проводити час із родиною за читанням. Великий шрифт допоможе дітям легко сприймати написане, а яскраві привабливі ілюстрації, майстерно виконані художницею Любов’ю Єрьоміною, не лише якнайвдаліше демонструють сюжет цієї української народної казки, а й сприятимуть розвитку уваги малечі, спонукатимуть читача порівнювати, розглядати звірят, мріяти й фантазувати.

Сюжет казки побудований у формі поступового знайомства дитини зі свійськими тваринами, природою, лісовими мешканцями, законами дикого тваринного світу. Дід і баба, що перебували в дуже скрутному матеріальному становищі, конструюють солом’яного бичка, який колись стане їхнім помічником та рятівником. Спочатку читачі познайомляться з ведмедем, яким була заплачена висока ціна за бажання без дозволу скористатися смолою бичка-третячка. Надалі щоразу нові звірятка потрапляли до льоху (вовк, лисиця та зайчик). Казка навчає, як робити висновки й аналізувати власні вчинки: кожен персонаж зрозуміє свої помилки та віддячить бабі з дідом гарними подарунками за наданий другий шанс.

Актуальні ціни й широкий асортимент дитячої та підліткової художньої літератури ви можете переглянути на офіційному сайті Видавничого дому «Школа».

Кращі українські казки для сучасних дітлахів

Українські казки легко та цікаво читати в будь-якому віці, адже вони написані мовою, доступною для сприймання малечею, а морально-етичні цінності тексту глибоко закарбовані в кожному серці, адже через казкові образи до сучасних книголюбчиків промовляє мудрість минулих поколінь. З-поміж низки популярних класичних казок видавництво Школа пропонує ознайомитися із такими із серії «Кращі українські казки»:

  • Івасик-Телесик
  • Пан Коцький
  • Рукавичка
  • Цап та баран
  • Коза-дереза
  • Кирило Кожум’яка
  • Колосок
  • Котик і півник
  • Вовк і коза

Усі перелічені казки є класикою української народної літератури, які має прочитати кожна освічена особа. Купити казки на картоні з кращими українськими та світовими казками можна в інтернет-магазині Видавничого дому «Школа» з безкоштовною доставкою від 400 грн в межах України або ж у торговельних представників видавництва у вашому місті. Ознайомитися з нашою продукцією можно за посиланням https://schoolbook.com.ua/