Домашні улюбленці вимагають усвідомленого та якісного догляду, який має бути забезпечений зусиллями дбайливих та відповідальних господарів. Людям, які планують завести кішку, слід попередньо ознайомитися з тонкощами утримання та складання раціону. Корисну інформацію про кішок можна знайти на https://kotomaniya.com.ua, де розписані рекомендації щодо догляду за чотирилапими друзями. У грамотній підібраній дієті потребує бірманська кішка, яка відрізняється неймовірно поступливим характером і мудрістю. Специфічною особливістю бірманської породи кішок є наявність так званих «білих шкарпеток», які характеризуються однаковими розмірами на двох лапках. Для вовни властива дивовижна гладкість та шовковистість.

Бірманська порода кішок та її характеристики

Тіло дорослих особин є міцним та масивним. На витонченій та акуратній мордочці бірм можна спостерігати ніс середнього розміру шоколадного кольору. Кішка здатна стати вірним другом для будь-якої людини. Кошенята, що відносяться до породи священної бірми, володіють якоюсь аристократичністю, хорошими манерами, акуратністю, уважністю, а також грайливістю і здатністю ладнати з дітьми.

Бірманські коти категорично не визнають зайву метушню та шум. Такі короткошерсті кішки вважаються неймовірно теплолюбними тваринами. Вони абсолютно не пристосовані до життя на вулиці. Їхнім власникам необхідно розуміти всю глибину відповідальності за тих, кого вони приручили. Під час перебування кішки на підвіконні необхідно підкладати додаткову підстилку та теплу ковдру. Поява холоду чи протягу може спровокувати згубні запальні процеси всередині вихованця. Більшість кішок так само як і люди потребують виховного процесу в дитячому віці, а також привченню до культурної поведінки.

Бірманські коти - найкращі друзі людини

Утримання бірманських кішок вважається дуже дорогим задоволенням. До збалансованого раціону повинні входити:

  • сухі корми з корисними ферментами у складі, здатні підтримувати тварину у тонусі;
  • консервовані делікатеси, що виступають як улюблені ласощі чотирилапих пухнастиків;
  • свіжі кисломолочні продукти зі зниженою жирністю.

Не можна забувати про включення до щоденної системи харчування м'яса (курки та яловичини), а також нежирної риби, очищеної від кісток. Чистощільність котів необхідно підтримувати регулярним купанням із застосуванням якісного шампуню, а також проведенням відповідних гігієнічних процедур. При виявленні найменших нездужань кішку варто показати досвідченому ветеринарному лікареві. Повноцінний догляд за вихованцем завжди відбивається на його зовнішньому вигляді та поведінці. Всі кішки, що проживають в домашніх умовах, здатні стати справжніми членами сім'ї, яких потрібно пестити і плекати.