Перші відомості про упаковку датуються 1035 роком, коли один перський мандрівник прийшов на ринок в Каїрі і зауважив, що фрукти та овочі були упаковані в папір. З тих пір упаковка зазнала величезну еволюцію. Раніше вона тільки захищала товари від пошкоджень і спрощувала їх транспортування. В даний час це важливий інгредієнт кожного продукту. Якісні пакеты для упаковки товара ви можете придбати за посиланням.

Вплив мінливих умов економічного життя на розвиток упаковки

Практично кожен продукт, представлений на ринку, має власну упаковку. Пакувальна промисловість - це динамічна галузь економіки, що зазнає постійних змін, обсяг виробництва в даному випадку тісно пов'язаний з цивілізаційним розвитком держави. Ситуація на ринку упаковки цікава не тільки виробникам і користувачам, але й економістам, екологам та художникам. Продажі в режимі самообслуговування, покупки в Інтернеті, вимоги, пов'язані з охороною навколишнього середовища, і жорстка конкуренція на ринку означають, що сьогодні упаковка є не тільки доповненням до продукту, але часто і самим продуктом.

Паперова упаковка

Папір - блискучий матеріал, винайдений в Китаї на початку нашої ери. Основною сировиною для його виробництва є целюлоза - найважливіший будівельний компонент рослин, а в хімічному відношенні - полісахарид. Він складається з інших молекул глюкози (C6H12O6), зв'язаних в довгі нерозгалужені ланцюги. Виробник паперової упаковки пропонує найрізноманітніші її варіанти, наприклад, кур'єрські пакети, подарункові пакунки, різноманітні коробки і т. п.

Будова молекули целюлози

Кислоти - це фактор, що руйнує гликозидні зв'язки. Целюлоза є твердою білою волокнистою речовиною без смаку і запаху. Вона не розчиняється у воді або в органічних розчинниках. Легкозаймиста. Найбільша кількість целюлози міститься в волокнах бавовни, льону, пеньки, джуту - навіть більше 90% - і в деревині - приблизно 45-50% (масові відсотки). Якість і її довговічність залежать від сировини, з якого вона виготовлена, і від технології виробництва.

Безкислотний папір найбільш стійкий до старіння. Пакети з нього використовуються для тривалого зберігання, наприклад, важливих документів. Такий папір виготовляється з сировини з pH більше 7 (переважно в діапазоні 8-9,5), це досягається додаванням компонента, що нейтралізує кислоту, наприклад карбонату кальцію (CaCO3).