При виборі кутового дивана необхідно звернути увагу на ряд факторів та експлуатаційних характеристик. Це м'які меблі представлені в широкому асортименті на будь-який смак і матеріальні можливості, бувають різних розмірів і форм. Вибираючи кутовий диван у Тернополі, слід враховувати його цільове застосування і місце установки. Це може бути місце для сну або відпочинку в колі друзів.

Як вибрати кутовий диван в різні кімнати?

При виборі кутового дивана необхідно враховувати такі фактори, а саме:

• стиль і дизайн;

• габаритні розміри;

• місце установки;

• форма;

• розміри приміщення;

• механізм розкладки;

• якість використовуваних матеріалів для наповнення і оббивки;

• можливість створення спального місця.

Перед покупкою кутового дивана слід визначитися з його місцем установки: вітальня, спальня, дитяча кімната, кухня та ін. Наприклад, для просторої вітальні оптимально підійде великий місткий диван з можливістю розкладки і будь-якої форми.

Важливо заздалегідь визначитися з місцем його установки і зробити заміри кімнати. Для дитячої кімнати можна вибрати диван-кушетку, це компактне і зручне спальне місце. Краще купувати модель з ортопедичним матрацом або пружинним блоком, так як на такій поверхні спати комфортно і зручно, а хребет буде в правильному положенні.

Оббивка повинна бути з якісних та гіпоалергенних матеріалів, які не викликають алергії. Кутовий диван для кухні повинен бути з зносостійкої, міцною і довговічною оббивкою, за якою легко доглядати. Велика різноманітність і доступна ціна диванів дозволяє легко зробити вибір відповідної моделі.

Переваги та форми кутових диванів

За формою кутові дивани можуть бути у вигляді букви С, П і Г, які відрізняються не тільки конструкцією, але і цільовим використанням. Наприклад, Г-образні моделі підходять до будь-якого приміщення, займають місце в кутку і економлять простір. У цьому випадку немає необхідності купувати додатково крісло, так як така модель функціональна, практична і зручна.

П-образні моделі відрізняються оригінальністю форми і масивністю. Вона підходить для просторих приміщень, а грамотний вибір дозволить підкреслити вишуканість інтер'єру і раціонально використовувати площу.

Оригінальні С-образні або напівкруглі моделі використовуються в кімнатах нестандартного планування. Їх встановлюють, як правило, в центрі приміщення, щоб поділити його на функціональні та окремі зони. Це оптимальний варіант для квартир-студій, бо такий кутовий диван унікальний, зручний і комфортний.

До основних переваг кутових диванів можна віднести практичність і функціональність, оригінальне сучасне оформлення, унікальний дизайн, велику різноманітність форм і забарвлень. Найбільш затребуваними механізмами розкладки для таких диванів є дельфін, розкладачка (американська, французька, італійська), єврокнижка та ін. Від якості механізму залежить його довговічність, простота та зручність застосування.