У причетності до злочинної діяльності у сфері незаконного обігу наркотиків та зброї підозрюють мешканців Горішніх Плавнів. Як повідомив начальник поліції Полтавщини Євген Рогачов, керував злочинною організацією та «спонсорував» нелегальний бізнес 41-річний кримінальний авторитет. Користуючись статусом «смотрящего», він контролював незаконний збут психотропів, виготовлення та збут вогнепальної зброї, розподіл кримінальних доходів між учасниками злочинного угруповання, наповнення «общака» та відправлення передач у колонію.

Генерал поліції додав: 

«У створенні та участі в злочинній організації слідчі Слідчого управління обласної поліції, за процесуального керівництва Полтавської обласної прокуратури, обґрунтовано підозрюють 7 мешканців Горішніх Плавнів, віком від 39 до 43 років. Також, в процесі досудового розслідування, встановлено причетність до злочинів кримінального угруповання ще двох осіб. Усім фігурантам обрані запобіжні заходи: сімох – суд узяв під варту, двоє перебувають під домашнім арештом».

Нагадаємо, учасників злочинної організації викрили у січні 2023 року працівники Слідчого управління обласної поліції спільно зі співробітниками регіонального Управління СБУ, оперативниками Управління стратегічних розслідувань Полтавської області, за процесуального керівництва Полтавської обласної прокуратури, із залученням бійців батальйону поліції особливого призначення.

Правоохоронці з’ясували, що кримінальні кошти від незаконного обігу психотропних речовин «смотрящий» спрямовував на «розвиток» наркобізнесу, оплату злочинної діяльності учасників групи, придбання автомобіля, відправлення передач для засуджених, формування кримінального «общака», а також на підтримання злочинного авторитету.

Організатору кримінального угруповання загрожує від 7 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.