За «круглим столом» психологи поліції, ДСНС та Збройних Сил України обговорили актуальні проблеми, проаналізували ефективні практики, поділилися власним практичним досвідом, а також відпрацювали протоколи надання першої психологічної допомоги у кризових ситуаціях, пов’язаних з військовою агресією. 

Очільниця відділу психологічного забезпечення обласної поліції Олена Демяник повідомила, що на засіданні розглянули методики психопрофілактичної роботи з правоохоронцями та військовими, які перебувають у постійній психоемоційній напрузі, а також – з постраждалими через війну. 

Зокрема, розібрали прийоми підвищення стресостійкості, механізми соціальної та професійної адаптації, методи та алгоритми надання першої психологічної допомоги населенню під час надзвичайних ситуацій. Психологиня Головуправління поліції зазначила, що фахівцями застосовуються також практики всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?», що реалізується за ініціативою першої леді Олени Зеленської.

Участь в роботі міжвідомчого «круглого столу», який відбувся на базі поліції Полтавщини, під головуванням начальника Управління кадрового забезпечення обласної поліції Дениса Малишева, взяли представники Державної служби з надзвичайних ситуацій, Полтавського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, психологи та кадровики територіальних підрозділів  поліції та Управління поліції охорони.

Олена Демяник зауважила: 

«Психологи, які мали можливість поділитися власними напрацюваннями під час робочої зустрічі, входять до складу підрозділів Сил безпеки й оборони України. У нашій практиці, на жаль, нерідко виникають кризові ситуації, пов’язані зі специфікою діяльності та з небезпеками війни. Відтак, є реальна необхідність в обміні досвідом, що дає нам поштовх для побудови ефективної методології роботи з населенням та колегами у складних ситуаціях».