У новому навчальному році школи області приймають майже 136 тисяч учнів, із них більше 5 тисяч – із родин ВПО. Діти отримуватимуть знання в 522 закладах загальної середньої освіти. Навчальний процес відбуватиметься у трьох формах – очній, змішаній та дистанційній.

«100% шкіл Полтавщини розпочали новий навчальний рік із використанням освітніх інформаційних систем. Запровадження освітніх платформ – це не просто електронний щоденник. Це цілісна навчальна екосистема для учнів, батьків і вчителів. Спілкування, онлайн-уроки, оцінки, домашні завдання, матеріали, розклад, плани для вчителів і десятки інших опцій. Усе – в одному місці. Перехід у режим paperless дозволить оптимізувати робочі процеси та зекономити кошти, які раніше витрачали на паперові журнали», – розповів заступник начальника Полтавської ОВА Ігор Панченко.

За його словами, Полтавська обласна військова адміністрація підписала меморандуми про співпрацю з освітніми платформами.

«На період воєнного стану заклади освіти можуть безкоштовно використовувати провідні освітні платформи «Моя школа», «Єдина школа», Human, Atoms та Еddy. Працюємо над повноцінним використання функціоналу систем для забезпечення ефективної організації навчального процесу, навіть в умовах воєнного стану», – додав Ігор Панченко.

Інтеграція освітніх інформаційних систем у педагогічний процес спрощує доступ до навчальних матеріалів, автоматизує процес електронного документообігу, дозволяє проводити цікаві уроки в онлайн форматі, а також сприяє ефективному відстеженню успішності учнів.

Завдяки цифровим платформам учителі можуть ефективніше спілкуватися зі своїми учнями, ділитися матеріалами та давати зворотний зв'язок. Це сприяє покращенню взаєморозуміння та взаємодії вчителя з учнями.

Крім того, Полтавська ОВА разом із партнерами забезпечили роутерами 100%  укриттів у школах і навчальних закладах обласного підпорядкування. Наразі працюють над забезпеченням інтернету в укриттях закладів дошкільної, фахової передвищої та позашкільної освіти.